Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Poroşenko: Gündemimiz NATO üyeliği için eylem planını hazırlamak

Poroşenko: Ruslara karşı savaş deneyimimiz var

Ukrayna’nın liman şehri Odesa’da, Ukrayna ile Amerika’nın müşterek gerçekleştirdiği “Sea Breeze” 2017 tatbikatı başladı.

Karadeniz’e demirlemiş savaş gemisi üzerinde Amerikan ve Ukraynalı askerlere hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko yaptığı konuşmada, ülkesinin gündeminde Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyeliği olduğunu söyledi.

 

Ukrayna halkının gerek Avrupa Birliği (AB) gerekse NATO ile entegrasyona sıcak baktığını ifade eden Poroşenko, Sea Breeze tatbikatlarının sembolik öneminin yanı sıra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim düzeyini yükseltmek konusunda çok etkili olduğunu ifade etti.

RUSLARA KARŞI SAVAŞ DENEYİMİMİZ VAR
Rusya Federasyonu’nun Ukrayna halkına karşı sürdürdüğü hibrid savaşla mücadelede bu tür organizasyonlarda eşsiz tecrübe kazandıklarını dile getiren Poroşenko, Ukraynalı askerlerin Ruslara karşı gerçek savaş deneyimi olduğunu kaydetti.

Ukrayna subaylar, askerler ve denizcilerin halihazırda sadece kendi topraklarını değil aynı zamanda Avrupa’yı da, Rusya tehdidine karşı koruduğuna dikkat çeken Poroşenko, amaçlarının uluslararası güvenliği ve halkların barış içinde yaşamasını sağlamak olduğunu belirtti.

Eski ABD Başkanı Ronald Reagan’ın SSCB’yi “Şeytan İmparatorluğu” şeklinde adlandırdığına atıfta bulunan Poroşenko, Kremlin’in Avrupa ve dünya için oluşturduğu tehditle mücadele konusunda ülkesinin deneyimlerini paylaştı.

Ukrayna’nın son üç yıl içinde, Avrupa-Atlantik entegrasyonu yolunda mühim adımlar attıklarını kaydeden Poroşenko, yaklaşık bir aydır Ukraynalıların, AB ülkelerine vizesiz seyahat edebildiğini, birkaç gün önce de AB ile Ortaklık Anlaşması’nın onaylandığını aktardı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Fotoğraflar: Mikhail Palinchak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]