Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Femen, Euro 2012 kupasına zarar verdi

Dünya gündemindeki her olayı soyunma fırsatı olarak gören, Ukraynalı kadın hareketi Femen, şimdi de Euro 2012 kupasına saldırdı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev merkezli Femen’in 23 yaşındaki üyesi Yuliya Kovpaçik yaptığı tek kişilik eylemde, Euro 2012 kupasını yere fırlatarak kupaya zarar verdi.

Yarı çıplak gösterileriyle adlarından sık söz ettiren gurubun üyesi şehir merkezindeki Bağımsızlık Meydanı’na kupanın yerleştirildiği sırada güvenlik güçleri engelini aşarak kupayı yere fırlattı.

Üstsüz halde ve vücudunda ‘F…k Euro 2012’ yazısıyla eylemini gerçekleştiren Yuliya Kovpaçik çarşafla üzeri kapatılarak gözaltına alındı. Kovpaçik’e para cezasının yanı sıra 15 günlük gözaltı cezası verilmesi bekleniyor.

Femen’in lideri Anna Gutsol eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, Euro 2012 döneminde Ukraynalı yüz binlerce fakir kadının dünya seks-endüstrisince kullanılacağını iddia etti.

Ukrayna önümüzdeki ay düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na Polonya ile birlikte ev sahipliği yapacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]