Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkçe Olimpiyatları’nın Ankara ayağı 17 Haziran’da başlıyor

15-30 Haziran 2011 tarihlerinde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere toplam 24 ilde yapılacak 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Ankara tanıtım toplantısı yapıldı.

Yaklaşık 130 ülkeden bin öğrencinin katılımıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşecek 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Ankara bölümünün takvim ve programının bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda açıklamada bulunan Tertip Heyeti Üyesi ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, şu an dünya genelinde 220 milyona yakın insanın Türkçe konuştuğunu ifade ederek, bu gençlerle sayının her yıl artarak çoğaldığını belirtti. Öğrencileri tebrik ettiğini dile getiren Akalın, ayrıca bu gençleri yetiştiren özverili öğretmenleri unutmamak gerektiğini dile getirdi.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Yunus Emre’nin “Gelin Tanış Olalım” sözü çerçevesinde, barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajlarıyla tüm dünyaya seslenecek olimpiyat öğrencileri, şarkı, şiir, konuşma, özel beceri, genel kültür, dil bilgisi gibi 18 farklı alanda yeteneklerini sergileyecekler. Ayrıca, bu yıl ilk kez ses, resim ve deneme yarışmaları ile tiyatro gösterileri olacak.

Toplantıda ayrıca, 2 gün önce gösterimi başlayan, 3 farklı kıtada Güney Afrika, Tayland ve Ukrayna’da çekilen 9.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın muhteşem reklam filmi basın mensuplarına tanıtıldı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]