Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özbekistan, uluslararası tiyatro festivaline Ukrayna da katılacak

Özbekistan, önümüzdeki sonbaharda uluslararası tiyatro festivaline ev sahipliği yapacak.

Taşkent merkezli ‘Kültür ve Sanat Vakfı ‘ ile ‘Özbektiyatro’ desteği ve Özbekistan Gençler Tiyatrosu organizasyonuyla düzenlenecek festival, ekim ayında gerçekleştirilecek.

İlki geçen yıl düzenlen festivale bu yıl; Almanya, Rusya, İngiltere, İsrail, Ukrayna ve Vietnam gibi değişik ülkelerden davetli tiyatro grupları iştirak edecek.

Festivalin hazırlık çalışmalarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan Özbekistan Gençler Tiyatrosu Müdürü Nabi Abdurahmanov, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri festivale katılım konusunda Rusya, İsrail, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerle temas halinde olduklarını dile getirdi. Abdurahmanov, bu yıl festivale, geçen yıldan daha fazla bir katılım beklediklerini kaydetti.

Abdurahmanov, festivalin Doğu- Batı kültürünün kaynaşması ve tiyatro tecrübesinin paylaşımı konusunda önemli bir imkan olduğunu sözlerine ekledi.

Ekim ayı başında düzenlenecek Taşkent Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek tiyatro festivalinde yapılacak gösterilerin yanı sıra, ‘tiyatro’ konulu bir de forum düzenlenecek.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]