Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da Müslümanlar bayram namazını fuar merkezinde kıldı

Kurban Bayramı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de coşku ile kutlanıyor. Kiev’de gidecek bir camileri olmayan gurbetçiler, bu yıl da namazlarını kiraladıkları “Kiev Expo Plaza” fuar merkezinde kıldı.

Kiev İslam Enstitüsü kentte yaşayan Müslümanlar için fuar merkezini kiraladı. İş dünyasının buluşma noktası olan “Kiev Expo Plaza” fuar merkezi iki saatliğine kiralandı. Sadece 2 saatliğine bin 250 dolara kiralanan fuar merkezi, içerisinde namaz için ayrılan bölümde yüzlece kişi saf tutu.

Bayram namazında gurbetçileri Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç yalnız bırakmadı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Ukrayna Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti’Başkanı Marat Rasulov: “Biz buralarda ana vatanımızdan ayrı da olsak yüreğimiz her zaman, Türkiye ile birlikte. Burada Türk işadamları, öğrenciler ile birlikteyiz. Kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Bugün de hep birlikte bayram namazımızı kıldık. Ukrayna’daki yaklaşık 8 bin 500 Ahıska Türkü adından bütün Müslümanların Kurban Bayramını kutluyorum. ” dedi
.
İmam Fatih Kırıt ise namazdan sonra yaptığı açılamada; “Buralarda kaçıncı bayram oldu bilemiyorum. İlk başlarda Türkiye’deki bayramları özlüyorduk. Sevinçliyiz,bayramı yaşıyoruz ve gönlümüzde hissediyoruz. Bu bayramlar cennet girişindeki buluşma olan büyük bayramlara vesile olur inşallah. ” diye konuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]