Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Jirinovski, Ukrayna Başbakanı’na soba ve kömür gönderdi

Rus aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, yaklaşan kış için önlemler alması için Ukrayna Başbakanı Arseni Yatsenük’a soba ve kömür gönderdi. Jirinovski’nin el yapımlı kışlık çizmeyi Yatsenük’a göndermekten son anda vazgeçmesi dikkat çekti.

Ukrayna – Rusya arasında ücreti nedeniyle doğalgaz sorunu devam ederken Jirinovski, Yatsenük’a soba ve kömürlü mesaj gönderdi. Parti odasında Yatsenük’a göndereceği kışlık malzemeleri tanıtan Jirinovski, kışın Ukrayna’nın zor günler yaşayacağını iddia etti. Rus doğalgazından yoksun bırakılacağına işaret eden Rus politikacı, “Sonbahara az kaldı. Onlara doğalgaz yetmeyecek. Onlar Avrupa’ya yönelik doğalgaz vanasını da kapatacakları vaadinde bulunuyor. Yatsenyuk hükümeti küstahça davranıyor. Bu vesileyle ben Yatsenük’a soba, kömür, mangal, kibrit, yastıklı ceket ve çizme gönderiyorum. ” diye malzemeleri basına gösterdi.

Çizmelerin Rusya’nın kuzey bölgesi Naryan Mar’da üretildiğini anlatan Jirirnovski, “Bakınız geyik derisinden yapıldı. Yaramaz çocuk (Yatsenük) için yazık olur, bunu kendime bırakıyorum.” diyerek çizmeyi vermekten son anda vazgeçti.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]