Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ VE VİDEO] Türk şirketi, Ukrayna’nın Orta Asya keşif yolculuğuna sponsor oldu

Uydu üzerinden iletişim sağlayan Türk şirketi Globalstar, Ukrayna’dan Orta Asya’ya düzenlenen keşif yolculuğu Tuşkan Kervanı’na sponsor oldu.

Ukrayna’da 3 Haziran’da başlayan kervan yolculuğu; Rusya’nın Volga bölgesi, Kazakistan, Hazar kıyıları, Karakum Çölü güzergahı üzerinden kuruyan Aral Denizi’ne ulaşacak. Burada Aral’ın kurumasına kamuyu dikkati çekildikten sonra kervan, Üstyurt, Mangışlak, Kızıl Kum Çölü’ne varacak. Ukraynalılar 11 bin kilometreyi aşkın bu yolculuk süresince, Büyük İpek Yolu’nda beş farklı zaman diliminde ve Türkistan’ın çeşitli iklim bölgelerine seyahat edecek.

Yolculukta; Türkistan, Çimkent, Taşkent, Semerkand, Buhara ve Hiva gibi İpek Yolu tüm tarihi alışveriş merkezleri ziyaret edilecek. Ekip sadece tarihi mekânları değil Kazakistan cumhuriyeti sınırları içinde kalan Baykonur Uzay Üssü’nü de gidecek.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Globalstar Ukrayna Yetkilisi Halil Aydın; “Globalstar Ukrayna pazarına yeni girdi. Globalstar olarak ilk etkinliğimiz büyük firmaların desteği ile gerçekleşen ‘Tuşkan Kervanı’na uydu üzerinden iletişim sponsorluğuna yapmak. Bu Ukrayna’daki ilk sponsorluk faaliyetimiz aynı zamanda. Mutluyuz” dedi.

Globalstar Ukrayna Temsilcisi Soner Aydın’ın (İstanbul Et Dünyası) ise Cihan’a; “Bu geziye katılanlar yanlarında Globalstar olduğunda güvenlik konusunda bir sıkıntı yaşamayacaklarını biliyor. En küçük bir sıkıntı anlarında bize ulaşabilecekler; uydudan görüntü alabileceğiz ve yer tespiti yapabileceğiz. Şu anda bu seyahate katılacak olan arkadaşlar da bunun güvenliğini rahatlığını yaşıyorlar. Globalstar olarak bu etkinliğe katılmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Biz onları yolculukları boyunca GPS uydu sistemini kullanarak hatasız bir şekilde bulundukları konumda Google Maps üzerinden takip edeceğiz. Arkadaşlara bu seyahatte başarılar diliyoruz.” açıklaması yaptı.

Ekibe verilen spot adlı cihazlar hakkında bilgi veren Soner Aydın, bu cihazlar sayesinde ekip, GSM kapsama alanı dışında kalan yerlerden acil yardım isteyebilecek, kişisel iletişim kurabilecek, olağanüstü bir durumda uluslararası acil müdahale merkezlerine konum bilgilerini iletebileceğini ve sosyal ağlara mesaj yazabileceklerini ifade etti.

Ekip başı Oleg Sereda ise Cihan’a yaptığı değerlendirmede; “2 tane Hyundai Tucson ciple yola çıkıyoruz. Yolculuğumuza teknik araçlarda yer yer bize eşlik edecek. Ekibimiz 4’ü Kiev’den, birisi ise Kırım’dan olmak üzere 5 kişiden oluşuyor. Yol boyunca, sert iklim coğrafik koşullarda gezegenimizin erişilemez noktalarında Globalstar ile dünya ile iletişimimizi sağlayacağız. Bizi isteyenler internet üzerinde spot marifetiyle takip edebilecek. Bu destekten ötürü şirket yetkililerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Türk şirketi yetkileri kasalarla yiyecek depolayan Ukrayna ekibini su ihtiyacının bir kısmını Türkiye’den özel olarak getirttikleri bardaktaki tek içimlik Türk sularıyla karşıladı. Türk suları ikram edilen ekip birer bardak soğuk su içtikten sonra yola çıktı.

Ukrayna’da faaliyetlerine başlayan Globalstar; Ortadoğu, Avrasya, yeni eklenen Afrika kıtasındaki 31 ülkeye uydu üzerinden ses ve data hizmeti veriyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Spot ile ekibi takip et: http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=00lTMmKNp4TZR7HS3eBpYotPWaBokSNKM

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yukarıdan Kiev manzarası

Global Star Uydu telefonu

Ciplerin gelişi

Ciplerin üzerindeki güzergah haritası

Spot çıkartması

Karavan Tuşkan 2011 logosu

Ekibe telefonun verilmesi

Global Star Yetkilisi Halil Aydın

Ekip birlikte

Ciplerin bagajı

Gıda malzemeleri dolu kasalar

Halil Aydın’ın konuşması

Soner Aydın’ın konuşması

Ekip Global Star yetkilileriyle birlikte

Oleg Sereda’nın konuşması

Bagajların düzenlenmesi

Seyahatin resmi bayrağı

Uydu telefonu ile çocuk ve ekibin iletişim sağlaması

Uydu telefonu

Telsizler

Ekibe Türkiye’nin suyunun dağıtılması

Ciplerin yola çıkışı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]