Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO] Türkiye’deki sağlık reformu Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın dikkatini çekti

Türkiye’nin son yıllarda hayata geçirdiği sağlık reformunu incelemek üzere, Ukrayna Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve ülkenin önde gelen tıp üniversitelerinin rektörleri İstanbul’da incelemelerde bulundu.

Heyette Ukrayna Sağlık Bakanlığını temsilen; Sağlık Bakanı Yardımcısı Aleksandr Volosevets, Sağlık Bakanı Müsteşarı Ivan Soroka, Sağlık Bakanlığı Hukuk Daire Başkanı Vitaly Kobloş, Kiev Milli Tıp Akademisi Rektörü Yuri Voronenko, Ukrayna Diş Sağlığı Akademisi Rektörü Vyeceslav Zdan, Donetsk Milli Tıp Üniversite Rektörü Yuri Dumanskiy, Ukrayna Sağlık Kulübü Başkan Yardımcısı Aleksandr Novikov yer aldı.

İstanbul gezisini www.ukraynahaber.com.ua’a değerlendiren Ukrayna Sağlık Bakanlığı heyeti, İstanbul’da İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu’yu ziyaret ettiklerini söyledi. Heyet İl Sağlık Müdürü Dokucu’dan Türk sağlık sistemi ve son dönemdeki gelişmeler hakkında genel bilgi aldıklarını bildirdi.

Görüşmede Ali İhsan Dokucu’nun, iki komşu ülkenin sağlık sektöründe bugüne kadar birbirine çok faydalı olamadığını, fakat bu ziyaretin bir kilometre taşı olduğunu ve bundan sonra sağlık alanında ilişkilerin hızla arttırma niyetinde olduklarını söylediğini aktaran Ukrayna Sağlık Bakanı Yardımcısı ve ülkedeki bütün sağlık eğitim kurumlarından sorumlu Aleksandr Volosevets, kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve yakın alakadan dolayı Türk yetkililere teşekkür etti.

UKRAYNA SAĞLIK REFORMUNDA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALACAK
Volosevets ziyaret sonrasında www.ukraynahaber.com.ua’a yaptığı açıklamada: “Ukrayna’da 15 tıp üniversitesinde 65 bin öğrenci okuyor. Bu üniversitelerde çalışan 2 bin profesör var. Her üniversitede yaklaşık 400-500 doçent çalışıyor. Biz de şu an ülkemizde sağlık alanında bir reform yapmak istiyoruz. Bu konuda en yakın komşumuz Türkiye’nin tecrübelerinden istifade edeceğiz. İki ülke arasında sağlık alanındaki ilişkileri geliştirmeye bizler de hazırız” dedi.

İstanbul Il Sağlık Müdürü Dokucu’ya, Ukrayna Sağlık Bakanlığı Nişanı takan, bakanlık danışmanı İvan Soroka ise bu anlamlı programın hazırlanmasında büyük desteği olan Uluslararası Meridyen Okulu kurucularına teşekkür etti.

Ukrayna heyeti, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da özel ve devlet araştırma hastanelerindeki sistemi de yakından tanımak amacıyla çeşitli Türk üniversitelerinin idarecileriyle birlikte bir dizi temaslarda bulunmuştu.

Yunus Erdoğdu – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]