Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukraynalılar, Türklerden huzurlu çıktı

Ülkelerin iç huzuru ve barışının ölçüldüğü reytinglere göre, Ukrayna’da huzur giderek artıyor.
Institute for Economics and Peace şirketi ve The Economist dergisi uzmanları tarafından yapılan araştırmada Ukrayna, 153 ülke arasında 69’uncu sırada yer aldı. Türkiye’nin 127’inci sırada yer aldığı global huzurlu ve barışsever ülkeler indeksinde birinci ülke ise İzlanda oldu.

İzlanda’dan sonra sırasıyla; Yeni Zelanda, Japonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Finlandiya, Kanada, Norveç ve Slovenya geliyor. Geçtiğimiz sene yapılan araştırmada 97’inci sırada olan, Ukrayna kriz sonrası istikrar ortamında 69’uncu sıraya yükselmeyi başardı.

Rusya reytingde 147, Belarus 112, Gürcistan 134. sırada yer alıyor. Ne yeni doğanın ne de ölenin hesabının tutulabildiği Haiti’nin bile Türkiye’den 14 sıra yukarıda olması dikkat çekti.

Kongo, Kuzey Kore, Afganistan, Sudan, Irak ve Somali gibi ülkeler listenin en sonunda yer alıyor.

Reytingler oluşturulurken; politik istikrar, terör tehdidi, cinayet sayısı, sivil özgürlüklere saygı, silah ithali ve sosyal protesto gibi 23 faktör göz önünde tutuldu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]