Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de devamsızlığı tespit edilen kişi ehliyet sınavına giremeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürücü kurslarıyla ilgili düzenlemelerine bir yenisi daha eklendi. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, sürücü kurslarını habersiz olarak denetleyerek kurslara katılmayan öğrencileri ve şartları taşımayan sürücü kursları hakkında yasal işlem başlatıyor.

Denetimlerde, kanuni haklarının üzerinde devamsızlık yaptığı belirlenen öğrenciler, ehliyet sınavlarına giremeyecek. Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla sürücü kurslarını yakından takibe aldıklarını belirterek, amaçlarının bu kurslara devamlılığı sağlamak ve sürücü kurslarına uygun şekilde eğitim verdirmek olduğunu söyledi.

Şoför adaylarının sürücü belgelerini almalarına getirilen yeni düzenlemeler kapsamında, daha önce kursiyerlerin direksiyon sınavında yanında bakanlığın denetmenin oturması ve randevulu sistem getirilmişti. Şimdi de Milli Eğitim, sürücü kurslarını yakından takibe aldı. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü geçen şubat ayının sonunda başladığı uygulamayla sürücü kurslarına baskın yaparak, öğrencilerin devamlılığını, evrakların uygunluğu gibi birçok kriteri mercek altına alıyor.

Ankara’daki 232 sürücü kursundan 166’sını denetleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 30 kurum hakkında soruşturma başlattı. Müfettişlerin yürüttüğü soruşturmalar sonucunda söz konusu sürücü kursları hakkında ceza ve idari yaptırımlar başlatılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ilçe milli eğitim müdürlüğündeki görevli öğretmenlerin akşam saatleri de dahil belirli aralıklarla sürücü kurslarını denetlediğini söyledi. Bu denetimlerde bazı sürücü kurslarının tabelalarının yönetmeliğe uygun olmadığı, kursiyerlerden bir kısmının kursa gelmediğini, evrakların eksik olduğunu hatta kurs eğitmenlerinin ders saatinde yerinde olmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Bu kontrollerin devam edeceğinin altını çizen Aydoğan, amaçlarının ehliyet alacak şoför adaylarının iyi bir eğitimden geçmesine imkan tanımak olduğunu kaydetti.

Ankara Sürücü Kursları Birliği Derneği Başkanı Cengiz Güler, denetimlerin olumlu olduğuna dikkat çekerek, “Önceden birçok ehliyet alacak kişi sadece kayıt ve sınav günlerinde kursa geliyordu. Şimdi öğrencilerimiz bu konuda daha hassas. Denetimler sektörün canlanmasına da imkan tanıyor.” şeklinde konuştu.

Sürücü kursu sahiplerinden Serbülent Balcı, milli eğitim yetkililerinin iki defa akşam saatlerinde kurslarını denetlediğini belirterek, “Bazı evraklarımızda eksiklikler vardı. Bu konularda uyarıldık. Bir iki öğrencimiz de o günlerde kursa gelmemişti. Öğrencilerimiz de bu konuda dikkatli olmaya başladı.” dedi.

UkraynaHaber.Com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]