Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko düzenli olarak hakim karşısına çıkıyor

Hakkındaki davalar nedeniyle Ukrayna’nın eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun düzenli olarak mahkemeye giderek ifade verdiği bildirildi. Timoşenko her gün düzenli olarak mahkemeye giderek savcılığın hakkında hazırladığı iddianameyi okumaya devam ediyor.

Yuliya Timoşenko bugün de başsavcılık binasına geldi. Timoşenko’nun hakkında hazırlanmış 8 ayrı iddianame var ve her bir dosyanın okunmasının yaklaşık 1 hafta alacağı belirtiliyor. Ukrayna yasalarına göre zanlılar, haklarında iddiaları kendileri okumak zorunda. Timoşenko’nun hakkındaki iddiaları okumasının 8 hafta alması bekleniyor.

Ana muhalefet lideri Timoşenko bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna’da adalet aramadığını ve hiç kimsenin Ukrayna mahkemesinin adaletli olduğuna inanmadığını söyledi. Timoşenko’nun avukatları ise Avrupa İnsan Haklarının Mahkemesi’ndeki durumlarını da korumak için bu süreçte bilgi topladıklarını belirtti.

Timoşenko, çeşitli para yardımları ve Kyoto Sözleşmesi çerçevesinde sera gazı salımı ile mücadele için verilen 380 milyon euroyu farklı fonlara aktarmak ve devleti zarara uğratmakla suçlanıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]