Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da 28 öğrenciye bir bilgisayar düşüyor

Microsoft’un yönlendirmesiyle Cross Tab Research şirketi, Ukrayna’daki okullarda dijital teknolojilerin kullanımı konusunu araştırdı. Microsoft şirketinin online düzenlediği ‘Eğitimde Yenilik’ konulu ankette, 3 bin 864 Ukraynalı öğretmene “okullarda enformasyon teknolojilerin kullanmasının önündeki ana engel” soruldu.

Ukraynalı öğretmenlerin yüzde 61 okullarda yeterli sayıda bilgisayarın bulunmamasını gerekçe gösterirken yarısı da öz eleştiri yaparak kendilerinin yeni teknolojiler konusunda yetersiz olduğunu belirtti. Öte yandan öğretmenlerin teknolojiye ilgisi Ukrayna’da giderek artıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ankette öğretmenlerin yetersizliği yüzde 83 seviyesindeydi.

Halen araştırmaya katılan öğretmenlerin yarısının okullarda enformasyon teknolojilerine geçiş konusunda kendilerini hazır görmemesi dikkat çekiyor. Anketle birlikte öğretmenler arasında işbirliği ve bilgi paylaşımının düşük seviyede olduğu da ortaya çıktı.

Ülkedeki öğretmenlerin sadece yüzde 15’i derslerini ortak planlıyor, yüzde 37’si ise etkili eğitim – öğretimdeki yeni metotları takip ediyor. Resmi istatistiklere göre ülkedeki okulların yüzde 93’ünde bilgisayar bulunuyor ama söz konusu teknoloji büyük oranda ya eski ya da günümüz şartlarına uygun değil.

Ukrayna’da, 2010-2011 eğitim – öğretim döneminde yaklaşık 28 öğrenciye 1 bilgisayar düşerken Avrupa’da ya da ABD’de ise 5-7 öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]