Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çocuklarınıza nasıl sebze-meyve yedirirsiniz?

Çocukların çoğu sebze ve meyve yemekten hoşlanmazlar. Bu nedenle yemek saatinde sebze yedirme savaşları yaşanır. Peki bunun kolay bir yolu var desek ne dersiniz?

Çocuklarınıza daha fazla sebze yedirme işini savaşa dönüştürmemenizi ve masada tehditkar bir ortam oluşturmamanızı söyleyen beslenme uzmanları, çocuklarınızın sebzeyi sevmeleri ve daha fazla sebze yemeleri için sebzelerin sunmanın şaşırtıcı yollarını sizlere açıklıyor.

Çocukları mutfağa alıştırın: Pişireceğiniz sebzeleri almak için çocuklarınızı pazara, manava ya da markete götürün. Eve geldikten sonra da sebzeleri beraber yıkayın, soyun ve doğrayın. Nasıl pişirileceğini ve sebzeleri nasıl lezzetlendirileceğini onlara anlatın. Sebzeleri koklamalarına ve onlara dokunmalarına izin verin. Bu şekilde çocuğunuz kendi hazırladığı sebzeleri yemek isteyecektir.

Sebzeleri sevdiği yiyeceklerle birlikte sunun: Çocuğunuz sade fast food tarzı yiyecek seviyorsa, buna bir çeşit sebze eklemeyi deneyebilirsiniz. Örneğin bazı çocuklar karışık pizzalardan hoşlanmaz, bazıları ise yeni şeyler denemeyi severler. Kendinize özel günler oluşturun ve o gecelerde bir kase sebze hazırlayın. Ailece bu sebzeleri çatal, bıçak kullanmadan elinizle yiyin. Çocuklarınız hem eğlenecek, hem de yeni tatlar deneyecektir.

Sebzeleri komik hale getirin: Küçük çocuklarınız için sebzeleri keserek yüzler yapabilirsiniz. Brokoliyi ağaç ya da karnı baharı da beyin olarak sunabilirsiniz. Böylece sebzeleri daha az korkutucu hale getirirsiniz. Sebzeleri minik boyutlu olarak sunarsanız çocuklarınızın hoşuna gidecektir.

Bildiği yiyeceklerin yanında yeni sebzeyi de sunun: Sevdiği yiyeceklerin yanında bir tabağı da bilmediği ya da sevmediği yemeklerle doldurun. Tek seferde bir tane sebze ekleyin. Çocuğunuzu yeni gıdaları denemesi konusunda cesaretlendirin.

Denemekten vazgeçmeyin: Çocuğunuz yemesi için brokoli ya da ıspanağı denediniz, ancak henüz yemediyse vazgeçmeyin. Çocukların tat alma duyusu büyüdükçe değişiyor. Yeni bir sebzeyi daha önce düzinelerce kez deneyip beğenmeyen çocuklar bir gün aniden o sebzeyi sevebilir.

Sebzeleri abur cubura dönüştürün: Yer elmasını, havuçları püre yapın, bunları sade yoğurtla ve az miktarda portakal suyuyla karıştırın ve dondurma gibi dondurun. Ya da avokadoyla yoğurdu karıştırın, muz ve çilek ilave ettikten sonra püre haline getirin.

Arkadaş baskısının avantajından yararlanın: Çocuğunuzun yemek ayrımı yapmayan bir arkadaşı var mı? Eğer varsa onu evinize davet edin ve sebze yemeği ikram edin. Arkadaş baskısı işe yarayabilir ve sizin çocuğunuz da yeni yiyecekleri denemeye başlayabilir.

Sebzeleri kavurun: Bazen çocuklar sebzeleri tatları çok sert ya da lapa olduğu için sevmeyebiliyor. Sebzelere lezzet katmak için onları kavurmayı deneyin. Kavurmak patates kızartmasında olduğu gibi sebzelerin içini yumuşatır ve dışının çıtır çıtır olmasını sağlar. Ayrıca sebzelerin doğal tatlılığı ortaya çıkar.

Her yerde sebze: Çocuğunuz acıktığında sebzeler onun ulaşabileceği yerde olursa öncelikle onları yiyecektir. Havuç, brokoli veya yer elmasını doğrayın. Siz akşam yemeğini hazırlarken atıştırmalık bir şeyler istediklerinde kestiğiniz sebzeleri verin.

Kendiniz örnek olun: Önce kendiniz sebze yemelisiniz, böylece çocuklarınız da sizi izleyecek, örnek alıp onlar da yemeye başlayacaktır. Siz sebze sevmiyorsanız, bu durumda babaanne, anneanne gibi aile büyükleri çocukları sebze yemeye yönlendirebilir. Çünkü çocuklar anne ve babalarından çok diğer insanları dinlerler.

Zaman Online

Çocuklarınıza nasıl sebze-meyve yedirirsiniz?

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]