Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemHaberler

Hava durumu sunucusu canlı yayında fırtına kopardı

Ukrayna’da, radyoda canlı yayında hava durumunu sunan meteoroloji uzmanı kadın, ülke yönetimini eleştiren sert sözleriyle fırtına kopardı.

Ukrayna meteoroloji kurumu yetkilisi ve sunduğu günlük hava raporlarıyla ulusal radyonun tanınan sunucusu Lyudmila Savçenko, programına önce “Kimse, leylak ve zambakların taze kokusunda kendini gösteren bu güzelliğe, kuşların ahenkli ötüşlerine kayıtsız kalamaz” şeklinde şiirsel bir konuşma ile başladı ve şöyle devam etti: “Bazen, bu tür harikulade günler, ülkemizde hüküm süren kargaşa, hukuksuzluk ve adaletsizliğe tahammül etmemiz için doğadan bize bir armağandır. Birinin bu dünyadaki bu cenneti, bu ülkeyi, Ukrayna halkını sevmemesi, çok kötü davranması akıl almaz birşey.”

Savçenko’nun bu sözlerinin ardından ulusal radyo, meteoroloji merkezinden canlı yayınlara son verme kararı aldı. Savçenko hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı belirtilmemesine rağmen, Meclis Başkanı Volodimir Litvin, sunucunun işten atılmaması için girişimde bulunan muhalefete meclisin destek vereceğini kaydetti.

Safter Gozler – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]