Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Ukrayna’da terörün gerekçesi yok”

Bağımsızlık tarihinde hiç terör saldırısı yaşanmayan Ukrayna’da terörün gerekçesinin de olmadığı belirtildi. Başkent Kiev’de Orta Doğu Araştırmaları Merkezi Direktörü İgor Semivolos ‘Bin Ladin’in ölümü, dünya terörizmi ve Ukrayna’ konulu basın toplantısı düzenledi. İgor Semivolos yaptığı açıklamada, “Ukrayna’da terör saldırısı için hiçbir gerekçe yok” dedi.Ukrayna’da terör faaliyetler için herhangi ciddi sebep bulunmadığını ifade eden İgor Semivolos, sosyal gerginliğin artmasının terörü tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Uzmana göre; seçimlere hile karıştığında ve sosyal gerginlik arttığı ortamlarda terör saldırıları meydana geliyor. Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti meselesini değerlendiren Semivolos, “Bölgedeki sorunları terörle çözmek isteyen grupların oluşacağına dair herhangi bir bulgu görmedik. Radikal gruplar var, yalnız onların radikalizmi sadece Kırım Tatar toplumun iç sorunlarıyla ilgili ve o toplumun dışına çıkmıyor” diye konuştu.

Ülkede bulunan bütün azınlıklara devlet; ana dilinde eğitim, okul, gazete, TV, radyo ve ana dilinde ders kitapları gibi taleplerine maddi destek veriyor.

Öte yandan ülkedeki bazı patlamalar ilk anda terör saldırısı olarak değerlendirilse de daha sonraki araştırmalarda kişisel hesaplaşmalar olduğu ortaya çıkmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]