Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna gençliğin tercihi pop müzik

Uluslararası çapta yapılan, ‘Gençler geleceğin görüntüsü’ adlı sosyal araştırmanın sonuçlarına göre; Ukrayna, Rusya, Kazakistan ve Polonya’nın çağdaş gençliği pop ve rock müziği dinlemeyi tercih ediyor.

Gorşenin Enstitüsü tarafından Ekim 2010 – Mart 2011 tarihleri arasında yapılan ankete; Ukrayna, Rusya, Kazakistan ve Polonya’nın 22 yüksek eğitim öğretim merkezlerinde (enstitü ve üniversitelerdeki) 5 bin 155 öğrenci katıldı.

Yapılan anket sonucunda bütün ülkelerdeki öğrencilerin pop müziği tercih ettiği ortaya çıktı.

Pop müzik hayranlarının Kazakistan’daki oranı yüzde 57,5, Polonya’dak, oranı 56,9, Ukrayna’daki oranı ise yüzde 51,6 ve Rusya’da ise yüzde 50,1 seviyesinde.

KAZAK GENÇLER SENFONİYİ ROCK MÜZİĞE TERCİH EDİYOR
Gençlerin beğendiği ve tercih ettikleri müzik türünde ikinci sırada ise rock müziği geliyor. Sadece Kazak gençler pop müzikten sonra senfoni dinlediklerini belirtti.

Pop hayranı gençlerin ülkelere göre oranları işse şu şekilde; Polonya yüzde 53,6, Ukrayna yüzde 49,3,  ve Rusya yüzde 45.

Kazak gençlerde ise yüzde 42,1 beğenme oranı ile poptan sonra senfoni dinliyor. Ukrayna’da ise senfoni müziğin beğenilme oranı yüzde 27 ile üçüncü sırada.

Rusya ve Kazakistan’da ise üniversite gençlerin arasında rap müziği üçüncü sırada iken Polonya’nın gençliği ise stil house dinliyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]