Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın en popüler partisi hangisi?

Ukrayna’da yapılan anketlere göre iktidardaki Bölgeler Partisi hala popülerliğini koruyor.

Ukrayna genelinde; ‘Sotsis’ şirketi , ‘sosyal  monitoring’  adlı merkez  ve ‘Reyting’ sosyolojik  grubu tarafından  31 Mart-11 Nisan tarihleri arsında ortaklaşa yapılan ankette 26 bin kişi katıldı.

Ankete katılanlar; “Yakın zamanda genel seçim olsaydı kime oy verirdiniz?” sorusuna şöyle cevap verdi: iktidar partisi Bölgeler Partisi yüzde 17,8 oranında; Ana Muhalefet Lideri Yuliya Timoşenko’nun Anavatan Partisi yüzde 12,7 oranında; eski Meclis Başkanı Arseniy Yatsenük’ün  Değişim Cephesi’ne yanlısı yüzde 7,4, Güçlü Ukrayna Partisi yüzde 4,7 oranında, ünlü boksör Vitaliy Kliçko’nun Reform için Ukrayna Demokrasi İttifakı (UDAR) yüzde 3,9 oranında, Ukrayna Komünist Partisi yüzde 3,3 ve Özgürlük Birliği’ne ise yüzde3,3.

Seçim barajının yüzde 3 olduğu ülkede iki parti yüzde onluk barajı geçerken diğer politik güçler siyasi bloklar oluşturarak meclise giriyor.

Hiçbir partiye oy vermek istemeyenlerin sayısı vatandaşların oranı ise yaklaşık yüzde 15 seviyesinde.

Öte yandan yakın zamanda seçim olsa vatandaşların sadece yüzde 42,6 oy kullanacak. Oy kullanmayacağına kesin gözüyle bakılanların oranı ise yüzde 11 civarında olduğu tahmin edilirken kararsızların oranı ise yüzde 10 kadar.

Yevgeniya Vyaçeslav – UkraynaHaber.Com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]