Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Harkiv’de Hocalı’yı anma merasimi düzenlendi

Ukrayna’da Azeri diasporasının ilan ettiği ‘Hocalı Ayı’ etkinlikleri çerçevesinde, Harkiv şehrinde Hocalı katliamını anma etkinliği düzenlendi.

Anma töreninde konuşan Ukrayna -Azerbaycanlıları Kongresi Harkiv Teşkilatı Başkanı Kurban Abbasov, Ermenilerin son 2 asırda Azerbaycan halkına ve topraklarına karşı yürüttüğü işgal ve soykırım siyasetinin detaylarını anlattı. Abbasov Ermenistan Silahlı Kuvvet’lerinin 21 yıl önce Hocalı’da yaptığı toplu katliam ve zulmün insanlık tarihinin en kara lekesinden biri olduğunu ifade etti.

Konuşmacılar Ermenilerin işgal siyaseti neticesinde Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini ele geçirdiğini, Erivan’ın Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın aldığı kararları hiçe saydığını vurguladı.

Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği Başkanı Anar Tahirov yaptığı açıklamada; “Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği olarak, Haydar Aliyev Fonu Başkan Yardımcısı Leyla Aliyeva’nın teşebbüsü ile başlatılan Hocalıya Adalet kampanyasına aktif bir şekilde 3 yıldır katılıyoruz. Bu çerçevede ülke genelindeki bölgelerde Hocalıya Adalet etkinlikleri yapıyoruz. Ukraynalılara Hocalı faciası ile ilgi bilgi veriyoruz. İnanıyoruz ki er ya da geç dünya kamuoyu ve uluslararası teşkilatlar Ermenilerin Hocalı Şehri’nde Azerbaycanlılara karşı yürüttükleri katliamı soykırımı olarak kabul edeceklerdir.” dedi.

Etkinlikte Azerbaycan ve Ukrayna devlet televizyonunun birlikte hazırladığı, Karabağ belgeseli izlenildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]