Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya, G-20 için nükleer güvenlik paketi hazırlıyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev gelecek ay Fransa’da yapılacak G-20 zirvesinde nükleer santrallerin güvenliği ile ilgili yeni bir paket sunacak. Sovyetler Birliği döneminde 1986’da meydana gelen dünyanın en büyük nükleer kazası Çernobil’in 25’inci yıl dönümü münasebeti ile bir açıklama yayınlayan Rusya lideri, “Olağanüstü durumlarda alınacak önlemlerin zaman çizelgesi ve nükleer enerji kullanan ülkelerin sorumlulukları dahil bir dizi düzenleme öneriyoruz” dedi.

Nükleer santralin inşası ve nükleer enerjinin kullanımı süresince de alınacak güvenlik önlemlerine değinen Medvedev, “Nükleer acil durum söz konusu olduğuna daha fazla şeffaflık olması gerekiyor” çağrısı yaptı.

Çernobil’in yıl dönümü nedeni ile Ukrayna’ya bir ziyaret gerçekleştiren Rusya lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’le bir araya gelecek. Medvedev açıklamasında kazada yaşamını yitiren ve hayatta olup da trajediyi yaşayanların acısını paylaştıklarını belirtti.

26 Nisan 1986’da Çernobil nükleer santralinin 4 nolu reaktöründe bir patlama meydana gelmiş ve Avrupa’nın geniş bir alanına radyasyon yayılmıştı. En az 30 kişinin öldüğü ve 350 bin kişinin tahliye edildiği feci kaza sonrası bölge kapatıldı.

Japonya’da 11 Mart’ta meydana gelen deprem ve tsunami nedeni ile radyoaktif sızıntı oluşan Fukuşima nükleer santralinde de sorunlar halen devam ediyor.

Ukrayna, Avrupa Birliği öncülüğünde 4 nolu reaktörün üzerinde eskiyen beton kalıbın yenilenmesi için çalışmalar sürüyor. Kiev’de düzenlenen uluslararası konferansta 550 milyon euro bağış toplanırken, yenileme çalışmaları için 740 milyon euroya ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Türkiye’nin de 1 milyon euro ile katkı sağladığı çalışmalar için Rusya 45 milyon euro ayırdı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]