Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiler, Ukrayna’ya mağaza açmayı planlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) başlattığı halka arz seferberliği kapsamında irili ufaklı birçok şirket Borsa’ya açılıyor.

Kiler Holding’in perakende ve gayrimenkul gruplarını halka arz etmelerinin ardından mayıs ayında da tekstilin önemli markalarından Dagi hisselerinin yüzde 34,95’ini satışa çıkarıyor. Şirket kasasına 10 milyon 135 bin lira girmesini bekleyen Dagi Genel Müdür Yardımcısı Güzide Güney, bu parayla akıllı kumaş teknolojisine yatırım yapacaklarını açıkladı. Daha önce üretimi dışarıda yaptıran Dagi, 2011’den itibaren üretimi kendi bünyesine kattı. 2025’e kadar hayatın her alanına girmesi beklenen nanoteknolojinin tekstil sektörüne ‘akıllı kumaş’lar yoluyla gireceği öngörülüyor. Bu sayede kendi kendini aydınlatan masa örtülerinden bakteri ve mikrop barınmasını engelleyen çoraplara kadar geniş bir yelpazede kullanılacak.

Güney, akıllı kumaşları, terlemeye engel olan, güneş kreminin ve klorlu havuz suyunun etkisinin azaltılmasında kullanacaklarını dile getirdi. Türkiye genelinde 34 mağazasında 400 kişiyi istihdam eden Dagi’nin yıl sonuna kadar 38 şube ve 40 milyon lira gelire ulaşacağını kaydeden Güney, “2010 yılında 1,6 milyon adetlik üretim gerçekleştirdik. Amacımız, bunu bu yıl 3 milyon adede çıkartmak.” şeklinde konuştu.

Yurtdışında mağaza açma planlarının da olduğunu sözlerine ekleyen Genel Müdür Yardımcısı, 2011’de Suriye, Irak, Ukrayna, Karadağ ve Türk cumhuriyetleri pazarlarında faaliyet göstermeyi hedeflediklerini anlattı.

Sektör değerlendirmesinde de bulunan Güzide Güney, tekstil ve hazır giyimin iyi bir çıkış yakaladığının altını çizerek, Türk markalarının yurtdışında kendilerini ispatladıklarını belirtti. Bakanlar Kurulu’nun, tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin ithalatında yüzde 20-30 arasında ilave Gümrük Vergisi uygulanmasına yönelik ithalat yapan firmaları zor durumda bırakmasına karşın, iç piyasayı canlandırdığını ifade etti. Kanunun etkisinin kış sezonunda görüleceğine dikkat çeken Güzide Güney, “Şirketler yaz koleksiyonlarını şimdiden hazırladı. Birçok firma, yurtdışından yapacakları ithalatlarını da gerçekleştirdi.” dedi. Erkeklere de korse giydirmek istediklerini söyleyen Güney, bunun ilk denemesini kendi pazarlama bölümlerinde yaptıklarını ifade etti. Güney’e göre en fazla ilgi de işadamlarından gelecek.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]