Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da fiyatlar bir yıl içinde üçte bir oranında arttı

Dünyadaki mali krizle birlikte iflas eşiğine gelen Ukrayna’da bir yıl içerisinde hayat şartları üçte bir oranında pahalandı. Ülkede basını, maaşların yerinde saydığını ve Ukrayna’nın eski Sovyetler dönemine benzemeye başladığını yazdı.

Hükümete göre her şey yolunda olmasına rağmen sıradan vatandaşların basit ürünleri dahi bulmadığını yazan gazetelere göre, geçen sene nisan ayının mutfak masrafı ile bu yıl karşılaştırdığında fiyatların yaklaşık yüzde 29 oranında arttı. Gıda harcamalarına; benzin, ısınma, su ve elektrik ve benzer giderler eklendiğinde ülke genelinde hayat yüzde 31 pahalandı.

Öte yandan Ukrayna İstatistik Komitesi’nin verilerine göre ise 2010 yılı sonunda enflasyon oranı yüzde 9,8 olmuş aynı dönem maaşlara ortalama yüzde 11 zam yapılmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]