Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hapisteki Timoşenko’nun sağlık durumu uluslararası krize dönüştü

Rusya ile yaptığı doğal gaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun cezaevinde tedavi görmesi etrafındaki gerginlik Ukrayna’da ve uluslararası gündemdeki yerini koruyor. Timoşenko, Ukrayna hukuk sistemine ve doktorlarının tarafsızlığına güvenmemesi nedeniyle tedaviyi reddediyordu. Fakat ülke içinden ve dışından gelen baskıların sürmesi sonucu Ukrayna Sağlık Bakanlığı 9’u Ukraynalı, 3’ü Kanadalı ve 2’si Alman doktordan oluşan heyetin hastayı görmesine izin verdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise bu durumu istisnai bir durum olarak yorumladı. Fakat, Timoşenko, Ukraynalı doktorların sağlığı ile ilgili tıbbi sırlarını kamuoyuna sızdıracaklarından emin olduğunu öne sürerek Ukraynalı doktorların kendisini görmesine izin vermedi.

Timoşenko’yu en son 14 Şubat’ta Alman doktorlar hastayı görmüştü. Timoşenko’nun yanından 21:30’da çıkan doktorlar cezaevini gece saat 03:30’da terk etmişti. Aradaki 6 saatte konsültasyon yaptıklarını söyleyen doktorlar, kendilerinden sonra hastayı görecek Kanadalı heyete görüşlerini aktarmak için mühürlü bir zarf bırakmıştı.

Fakat 16 Şubat günü Ukrayna Savcılığı Alman ve Ukraynalı doktorlara atıfta bulunarak Timoşenko’nun sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yabancı doktorların da kendi görüşlerini teyit ettikleri bildirildi. Timoşenko’nun önemli rahatsızlığının olmadığı, omurgada hafif bir bere olduğu, spor yapıp güçlenmesi gerektiği bilgileri açıklamada yer aldı. Ancak mühürlü zarfın Ukraynalı doktorların eline geçip açılmış olması ihtimali medyanın tepkisine neden oldu.

Eski Başbakan Timoşenko’nun avukatı ve milletvekili Sergey Vlasenko savcılığın açıklamalarını asılsız olduğunu çünkü zarftaki bilgilerin gizli nitelikte olduğunu söyledi. Bilgi sızmasının zarfın açıldığı anlamına geldiğini ifade eden Sergey Vlasenko, bunun araştırılması için de dilekçe verdiğini ifade etti.

Alman heyetin başkanı Doktor Karl Max Eingold ise zarfta yazdıklarının ön tanı olduğunu ve elle yazıldığını, bir kez daha geleceklerini ve medyada yazılanların doğru ve yanlışlığını ondan sonra söyleyeceklerini ifade etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]