Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Türkiye, Ağrı Dağı’nı 1915’ten sonra topraklarına kattı “

Moskova Belediyesi’nin katkılarıyla yayınlanan ‘Metro’ isimli gazete, yayınladığı Ermenistan ile ilgili bir tanıtım yazısında, Türkiye’nin 1915 yılından sonra Ağrı Dağı’nı topraklarını kattığını iddia etti.

Alyona Bobroviç imzalı “Ermenistan eski Sovyetleri özlüyor” başlıklı yazıda Ermenistan’daki hayat şartları ele alınıyor. Gazeteye konuşan Ermeni ressam Svetlana Kaladjan eşiyle birlikte SSCB hasretiyle yaşadığını ifade ediyor. Gazete, yurtdışında yaşayan 10 milyon Ermeni’nin akrabaları için her yıl Erivan’a yaklaşık milyar dolar gönderdiğini yazdı.

Ağrı Dağı’nın Ermeniler için ‘ulusal bir simge’ olduğunun vurgulandığı yazıda, ressam Kaladjan’ın, “Türkler Ermeni halkının kökünü kazmak istedi” sözlerine de yer verdi. Ağrı Dağı’nın ve sınırda bulunan Khor Vurab adlı Ermeni manastırının fotoğrafını yayınlayan gazete, resmin altında ise, “Kutsal Ağrı, 1915 yılından itibaren Türkiye topraklarında bulunuyor. Ermeniler dağı kendilerinin olduğunu iddia ediyor” denildi.

Gazeteye konuşan bir başka Ermeni sanatçı Sos Sarkisyan, Türkleri soykırım yapmakla, Azerileri de Ermenistan’ı işgal etmekle suçladı. Sos Sarkisyan, “Bizim için bağımsızlık çok önemli. SSCB yıllarında Türkiye ile savaş sırasında yaşanan Ermeni “soykırımı” hakkında konuşmak yasak idi. Neticede bu olayı bilmeyen bir nesil yetişti. Bugün yaşananları Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünden bile konuşuyoruz… SSCB’nin dağılmasının ardından 20 yıl geçti, fakat Ermenistan halen ekonomik abluka altında. Türkler bizden nefret ediyor, onlar 1915 yılında bizim kökümüzü kazmaya karar verdi. Biz onlara engel oluyoruz, onlar kuzeyde Osmanlı İmparatorluğu kurmak istiyor. Azeriler toprağımızı ele geçirdi, şimdi çok az toprağımızı geri alabildik… Rusya ile küçük de olsa sınırımız yok, dolayısıyla şans Ermenistan’dan yana değil” dedi.

Moskova – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]