Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki ayrılıkçılar ihtilafa düştü

Ukrayna’nın doğusundaki ateşkes sonra başlayan operasyonlar sonrasında ayrıkçılarda arasında ihtilafın çıktığı öne sürüldü. Ukrayna makamlarının açıklamasına göre, farklı gruplara bölünen ayrılıkçılardan bir kısmı teslim olmak isterken diğerleri stratejik kurumlara mayın döşemeye ve kolluk kuvvetleriyle çatışmaya devam ediyor.

Ukrayna Terörle Mücadele Operasyonları Sözcüsü Aleksey Dmitraşkovskiy yaptığı açıklamada bölgedeki ayrılıkçıların ikiye bölündüğünü ve bir bölümün silahlarını bırakarak abluka altından çıkmak istediğini ve diğerlerinin ise barışa karşı olduklarını belirtti.

Şiddet yanlısı grubun stratejik kurum ve kuruluşların çevresine mayın döşediğini ifade eden Dmitraşkovskiy, söz konusu ayrılıkçıların yıkıcı faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Öte yandan sözde, Donetsk Halk Cumhuriyetin Başbakanı Aleksandr Boroday ise siyasi taleplerinden vazgeçmeye razı olduğunu ve görüşmelere hazır olduğunu açıkladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]