Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Peres: Ukrayna, Rusya ve Batı arasında yakınlaşmaya katkıda bulunabilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in daveti üzerine, bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, temaslarına devam ediyor. Şimon Peres Yanukoviç ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna’nın, Rusya ile Avrupa arasındaki yakınlaşmaya katkıda bulunabileceğini söyledi.

Ukrayna’ya dün gelen Peres, bugün Yanukoviç ile yaptığı baş başa görüşmeden sonra, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin ortak bir bildiri imzaladı. Daha sonrada iki ülke dışişleri bakanları ‘Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması’na ilişkin hükümetler arası anlaşmayı imzaladı.

Ardından iki lider, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, ülkesinin İsrail ile farklı alanlarda gelişen ilişkilere büyük önem verdiğinin altını çizdi. Yanukoviç konuşmasında İsrail’de 400 binin üzerinde, Ukrayna vatandaşının yaşadığını, aynı şekilde Ukrayna’da da çok büyük bir Yahudi diasporasının bulunduğuna dikkat çekti.

Liderler görüşmelerde iki ülke arasındaki gündemdeki konuları geniş bir şekilde ele aldıklarını ve ülkeler arasında uzun vadeli işbirliği için önemli adımlar attıklarını bildirdi.

Peres, Ukrayna’nın arasının hem Avrupa hem de Rusya ile iyi olmasının artı bir değer olduğunu kaydederek, ülkesinin Rusya ile Batı’nın yakınlaşmasına katkı sağlayabileceğini belirtti.

Basın toplantısında Peres, İsrail’in iki cumhurbaşkanı ve iki başbakanının Ukrayna doğumlu olduğunu hatırlattı.

Yunus Erdoğdu Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]