Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Poroşenko, Fransa Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Paris’te meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Fransa’nın Kiev Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Poroşenko, Fransa Büyükelçiliği’ne beraberinde Başbakan Arseniy Yatsenük ve bakanlar kurulu üyeleriyle birlikte geldi. Büyükelçilik önüne çiçek bırakan Poroşenko, burada diz çökerek saygı duruşunda bulundu. Ukrayna lideri, ardından elçilikte açılan taziye defterine taziye mesajını yazdı. Fransa’nın Kiev Büyükelçisi Isabelle Dumont’a taziyesini bildiren Poroşenko daha sonra büyükelçilik önünde basın açıklaması yaptı.

Poroşenko,
Ukrayna halkının olaydan hemen sonra yaşamlarını yitirenlerin anısına, Fransa’nın Kiev Büyükelçiliği önüne karanfil bırakarak mum yaktıklarını hatırlattı. Fransa ile dayanışma içinde olduklarını dile getiren Poroşenko, yaşanan acıyı paylaştığını söyledi. Terör ve teröristlerden korkmadıklarını belirten Poroşenko, özellikle Fransa Stadı tahliyesi sırasında vatandaşların hep bir ağızdan Fransa’nın ulusal marşı “La Marseillaise” okumasından çok etkilediğini söyledi.

Fransızların başta ifade özgürlüğü olmak üzere hak ve özgürlükleri için mücadeleye hazır olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Poroşenko, Ukrayna’nın zor günlerinde verdiği destek nedeniyle Fransa’ya minnettar olduğunu ifade etti.

Ukrayna’nı
n uluslararası terörle mücadelede Fransa ile yan yana durduğuna dikkat çeken Poroşenko, Fransa halkının bütün dünyaya Avrupa değerlerine sahip çıktığını ve “biz korkmuyoruz” mesajı verdiğini belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]