Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Moldova’nın elektirik ihtiyacını karşılayacak

Ukrayna, 2011 yılı sonuna kadar elektrik ihtiyaçlarının yüzde 50’sini sağlamak için Moldova ile görüşmelere başladı. Ukrayna şirketi “Power Trade” ile Ukrayna’nın en büyük özel enerji Holdingi DTEK’in ortaklığında Moldova’ya her ay 75-100 milyon kw/h arasında elektrik sağlanacağı ve 150 megavat kadar güç kaynağı ile ülkeye teslim edileceği açıklandı.

Ukrayna şirketi “Power Trade” Müdürü Andrei Favorov, Moldova’ya Nisan 2011’den itibaren elektriğin ticari arzına başlayacağını belirtti. DTEK ise Moldova’nın enerji ihtiyaçlarının yüzde 50’sini Ukrayna elektriği ile karşılamayı planladıklarını belirtti. Andrew Favorov, Ukrayna’dan elektrik arzının iki ülkenin enerji sistemlerinin paralel çalışmasını sağlamak için yardımcı olacağını da vurguladı.

“Power Trade”, 16 Mart 2011’de yapılan bir aylık açık artırma sonucunda Moldova’nın elektrik ihracat hakkını kazanmıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]