Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da elektriğinin yüzde 25’i kömürden üretiliyor

Önemli kömür yatakları olan Ukrayna’nın enerji sektöründe kömür lokomotif olmaya devam ediyor.

Ukrayna’nın ağır sanayi ve maden bölgesi Donetsk’te çalışma ziyaretinde bulunan Enerji Bakanı Yuriy Boyko, Ukrayna’de elde edilen elektriğin yüzde 25’inin kömürden elde edildiğini söyledi.

Boyko yaptığı açıklamada; “Kömür sektörü Ukrayna enerji güvenliğinin lokomotifidir. İthal doğal gaz ve petrolün fiyatlarına göz önüne aldığınızda kömür sektörünün problemlerinin çözülmesi ülkemizin için ne kadar hayati önem taşıdığını görüyoruz. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in ekonomik reform programları içerisinde öncelikli reformlardan birisi kömür sektörü reformu” dedi.

Bununla birlikte kömür sektöründe 400 bin kişin istihdam edildiğini ifade eden Boyko, madencilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]