Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

En iyi üniversite anketinde: Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi çıktı

Dünya genelinde ün yapmış üniversitelere sahip olan Ukrayna’da, yapılan bir ankette ülkenin en iyi üniversitesi, “Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi” seçildi.

UkraynaHaber.com sitesi tarafından 11 Ocak-31 Mart tarihleri arasındaki gerçekleştirilen; “Ukrayna’daki en iyi devlet üniversitesi hangisi?”anketinde toplam 5 bin 29 okur oy kullandı.

Farklı internet adreslerinden 24 saatte sadece bir kez oy kullanılabildiği ankette oyların yarıdan fazlasını 2 bin 551’ini Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi aldı.

Türkiye’den Ukrayna’ya okumaya geleceklere gerekse Ukrayna’da yaşayan Türklere ışık tutacak bu ankette ülkenin köklü üniversitelerinden Lviv Milli Ivan Franko Devlet Üniversitesi ise bin 358 oy ile ikinci oldu.

Ankette, Odesa Milli Meçnikova Üniversitesi de 542 oy alarak en iyi üçüncü üniversite seçildi. Ülkenin dünya çapında isim yapmış, Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi ise 180 oy ile toplam oyların sadece yüzde 3,6’sını alarak dördüncü oldu.

Çok sayıda Türk mezun veren ve geçmişte Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kataloğunda da bulunan Kiev Politeknik Üniversitesi (KPİ) ise oyların sadece 176’sını alarak beşinci sıra da kalması dikkat çekti.

Ankette ilk sırada yer alan, Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi 2 Mayıs 1817 yılında kuruldu. Hâlihazırda 74 Türk gencin eğitim aldığı Üniversite, Ukrayna’da da pedagoji eğitimi veren lider üniversiteleri içerisinde yer alıyor.

Anket sonuçlarının bilimsel bir değer taşımadığını açıklayan, UkraynaHaber.com yetkilileri ankette yer alan üniversitelerin ortak yanının ülke çapındaki bilinir olması ve Türkçe eğitimi vermesi olduğunu belirtti.

2006 yılında kurulan www.ukraynaHaber.com, Ukrayna’nın ilk Türkçe internet haber portalı olma özelliğini taşıyor. Ukrayna ile Türkiye arasında karşılıklı anlayış, iletişim ve bilgilendirmeyi amaçlayan, UkraynaHaber.com ülkedeki güncel gelişmeleri Türk okuruna taşıyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]