Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı korsanlardan aldığı kredi kartı bilgileriyle dolandırıcılık yapmış

Antalya polis tarafından çökertilen kredi kartı çetesiyle ilgili ayrıntılı bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Çete lideri olduğu iddia edilen H.Ö.’nün cezaevinde bulunan arkadaşının kefaletini ödemek için dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldü.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri tarafından 25 Mart’ta çökertilen kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen zanlılar adliyeye sevk edildi. H.Ö. ve R.V. E.E., A.K., S.Ö,. H.Ö., V.K., H.K., F.A., F.S., D.Ö., S.S., M.Y. ve K.Y.’nin sorguları devam ederken çetenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Çete lideri olduğu öne sürülen ‘Yarasa’ lakaplı H.Ö.’nün karşılıksız çek suçundan cezaevinde bulunan R.V.’nin serbest kalması için kefalet borcunu ödemek için dolandırıcılığa başladığı öne sürüldü. H.Ö.’nün kredi kartı dolandırıcılığıyla elde ettiği 10 bin TL ile arkadaşı R.V.’nin kefaletini ödeyerek serbest kalmasını sağladığı öğrenildi. R.V. cezaevinden çıktıktan sonra aynı işe devam ettikleri belirlenen H.Ö.’nün bu işi örgütlü olarak sürdürdüğü belirlendi. Çetenin 6 aylık süreçte 400 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin dolandırdıkları paraları aklamak için yaş sebze meyve ithalatçısı, petrol istasyonu gibi paravan şirketler gösterdikleri iddia edildi.

Antalya polisi tarafından 6 ay süren çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda 24 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlenerek Antalya, Konya ve Gaziantep’te 1’i kadın 14 kişiyi gözaltına alınmıştı. Antalya’nın turistik ilçeleri Finike, Alanya, Kumluca, Demre ve Kemer’e tatile gelen çoğunluğu yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini Ukrayna’daki bilgisayar korsanları aracılığı ile elde ederek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen çeteye düzenlenen operasyonda, kredi kartı bilgilerini kopyalamada kullanılan çok sayıda encoder ve POS cihazı ele geçirilmişti. Zanlıların genellikle ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, Japonya, Hollanda, Rusya ve Norveç’ten gelen turistleri dolandırdığı tespit edilmişti.

Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]