Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna: Nükleer enerjiden daha güvenli bir başka kaynak yok

Japonya’daki Fukushima nükleer santralindeki patlama ve yangının ardından, dünya genelinde tartışma konusu olan nükleer enerji konusunda Ukrayna nükleer enerji sektöründen vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Avusturya’nın Der Standard gazetesine konuşan Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov; “Japonya’da yaşanan nükleer kaza akabinde bütün dünya ülkeleri kendilerine ders çıkaracaktır. Ukrayna da nükleer enerjideki mevcut riskleri göz önüne alarak nükleer enerji ile çevre dengesi arasında bir ayarlama yapacaktır. Bununla birlikte Ukrayna nükleer enerjiden vazgeçmeyecektir, çünkü; nükleer enerjiden vazgeçildiği anda enerji açığını kapatacak daha güvenli bir kaynağımız yok” dedi.

Ülkedeki nükleer santrallerdeki kontrolleri arttırıldığını belirten Nikolay Azarov, bu sene enerji tasarrufu, alternatif kaynaklara yönelme ve etkili bir şekilde enerji kullanımı için daha fazla kaynak ayırdıklarını söyledi.

25 yıl önce yaşanan Çernobil faciasına rağmen, Ukrayna sahip olduğu nükleer reaktör sayısı bakımından dünyada 10 sırada bulunuyor. Ukrayna’da faaliyette; Zaporojskaya, Rovenskaya, Hmelnitskaya ve Yujnoukrainskaya olmak üzere 4 nükleer elektrik santrali bulunuyor.

Söz konusu 4 santralde toplam 15 tane reaktör çalışır vaziyette. Çernobil faciasından sonra bölgedeki 3 reaktör durdurulmuştu. Zaporojye’de bulunan nükleer santralin Avrupa’nın en büyük santrali olduğu öne sürülüyor. Ürettiği elektrik enerjisini komşu ülkelerine de ihraç eden ülke, 2009 yılında nükleer santrallerdeki üretilen elektrik ülkede üretilen toplam elektrik enerjisinin yüzde 48’ini oluşturdu.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]