Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Fethiye’de başlayan Türk Kültürü Kurultayı’na Ukrayna da katılıyor

Fethiye Belediyesi ile Halk Kültürü Araştırma Kurumu (HKAK) tarafından ortaklaşa düzenlenen 3’ncü Türk Kültürü Kurultayı Muğla’nın Fethiye ilçesinde başladı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek kurultay 3 gün boyunca devam edecek. HKAK Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun başkanlık edeceği kurultayın, bu yılki konusu ‘Türk Dünyasında Bayramlar’ oldu. Kurultaya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çuvaşiştan (Rusya), Irak, İran, Kazakistan, Karaçay – Balkarya (Rusya) KKTC, Kırgızistan, Kosova, Nogay (Rusya) Özbekistan, Romanya, Sancak (Sırbistan)
Tataristan, Türkmenistan, Ukrayna, Uygur, Yunanistan, olmak üzere 20 ülkeden temsilci katılıyor. 3 gün boyunca devam edecek olan kurultayda; “Türk Dili ve Lehçeleri”, “Türk Edebiyatı”, “Türk Halk Bilimi”, “Genel Türk Tarihi”, “Türk Sanatı”, “Türk Dünyasının Sosyal Durumu” ile “Türk Dünyasının Siyasi ve Ekonomik İlişkileri” başlıkları da tartışılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan 3’ncü Türk Kültürü Kurultayı’nın açılış konuşmasını İrfan Ünver Nasrattınoğlu yaptı. Kurultayda bu yıl Türk kültüründe yer eden bayramların masaya yatırılacağını söyleyen Nasrattınoğlu, kurultayın 21 Mart Nevruz Bayramı’nda yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Nevruz’un bir Türk bayramı olduğunu ve diğer ülkelerin bu kültürü Türklerden aldığını ifade eden Nasrattınoğlu, “Nevruz bizimdir. Bir Türk bayramıdır. Farslılar, Araplar bu bayramı bizden aldılar. 1991 yılından bu yana bu bayramı ülke çağında kutluyoruz ama bir ara Hıdırellez daha ön plana çıkarıp Nevruz’u biraz ihmal ettik. Birileri bunu başka şekle sokmaya çalışınca devletimiz bunu gördü ve Nevruz’u, resmen bayram olarak kutlamaya başladık.” dedi.

Kurultaya ev sahipliği yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise konuşmasında, bayramların önemine dikkat çekti. Türk milletini, ne kadar tökezleyip yere düşse de dimdik ayakta tutanın bayramlar olduğuna değinen Saatcı, “Vurulan her çekiç gücümüze güç katar, yakılan her ateş yeniden başlangıçtır. Bayramlar, aldığımız her nefes, yediğimiz lokma ve yaşadığımız için Allah’a şükrümüzdür. Bayramlar, acziyetimizin farkında olmamızdır. Bayramlar uzaklarda aradığımız hazinelerin, yanı başımızda olduğunu fark etmemizdir.” şeklinde konuştu.

Kurultaya katılan Azerbaycan Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagiyev, Romanya Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dr. İngunur Rustem ve Kazakistan Büyükelçisi Muhtar Şahanov’un da kısa bir konuşma yaptı.

Kurultayda, HKAK’ın Türk Kültürüne Hizmet Ödülü, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından Romanya’dan Prof. Dr. Mustafa Mehmet’e verildi.

Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]