Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Kiev’de 4 ülke vatandaşları Nevruz’u birlikte kutladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Nevruz Bayramı’nı Azerbaycan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye birlikte kutladı.

Kiev Bağımsızlık Meydanı’ndaki Çaykovsky Müzik Akademisi’nde; Azerbaycan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye’nin katılımı ile Nevruz kutlamaları yapıldı.

Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşeliği’nde katkıda bulunduğu etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, “Bu yıl Nevruz Bayramı’nda bir ilke imza attık. Dört ülkenin büyükelçileri bir araya gelerek bu yılki Nevruz kutlamalarını bir arada yapmayı kararlaştırdık. Bu projenin fikir babası meslektaşım (Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi) Eynullah Medetli. Bu vesileyle ülkelerimizin, kültürlerimizin örneklerini görme fırsatını bulacaksınız. Yemeklerimizden tadacaksınız, insanlarımızla bir araya geleceksiniz.” dedi.

Türkiye’de Nevruz Bayramı’nın farklı şehirlerinde faklı şekillerde kutlandığını belirten Meriç, “Nevruz ve bahar için yazılmış şiirler vardır. Bu şiirler bir coşkuyu bir sevinci mutluluğu ifade eden şiirlerdir aynen, Nevruz’un anlamı gibi coşku, yeniden yaratılış, yeniden doğuş. Bu yıl bugün biz yeniden doğuyoruz. Dünyamız yeniden yeşerecek etrafımız yeniden canlanacak. Güleceğiz, şarkılar söyleyeceğiz. Kısacası birlikte neşeyle bu hayatı idame etmeye gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde 4 ülkeden Nevruz bayramı kutlamaları ile ilgili videolar gösterildi. Daha sonra dört ülkenin halk dansları ve şarkılarından örnekler sunuldu.

Azeri halk dansı, Özbek şarkıları ve Tacik danslarının icra edildiği etkinlikte Türkiye’yi Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) folklor ekibi temsil etti. Folklor ekibinin Ege yöresine ait Zeybek oyunu büyük beğeni topladı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]