Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Japonya’ya insani yardım taşıyan uçak gönderdi

Ukrayna, deprem ve tsunami felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Japonya’ya insani yardım yolladı. Kiev yardımı Ukrayna Uluslararası Havayolları’na (MAU) ait bir uçakla gönderdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Aleksandr Dikusarov yaptığı açıklamada insani yardım taşıyan ve MAU’ya ait uçağın Tokyo şehrinin Norito havaalanına iniş yaptığını bildirdi.

Dün akşam saatlerinde başkent Kiev yakınlarındaki Borispol havalaından kalkan 160 kişilik Boeing-737 model uçak Ukrayna’nın yaptığı insani yardımı Tokyo’ya ulaştırdı.

Öte yandan söz konusu uçakla Japonya’da bulunan ve dönmek isteğinde bulunan 100’ün üzerindeki Ukraynalının tahliyesi gerçekleşecek.

Resmi verilere göre Japonya’da yaklaşık bin 590 Ukrayna vatandaşı bulunuyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]