Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Öçal ile Botvinov, Ukrayna Milli Filarmoni’de ritim tuttu

Perküsyon ustası Burhan Öçal ile Ukraynalı ünlü piyanist Alexey Botvinov, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Ukrayna Milli Filarmoni’de sahne aldı.

Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği’nin katkılarıyla gerçekleşen konser öncesinde Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar davetlilere hitap etti.

Daha sonra Bach’ın ‘Goldberg Varyasyonları’ ile Rahmaninov’un eserlerini Türkiye’den gelen Öçal ve Ukraynalı Botvinov ustaca yorumladı.

Ukraynalı sanat severler, doğu ve batı sentezinin birleştiği sıra dışı projede batı klasiğinin tadıyla doğunun büyülü ritimleri aynı sahnede buldu.

Ukraynalılar Öçal’ın çevreleyen bir birinden ilginç çalgı aletleri büyük ilgi gördü. Özellikle kuş ve rüzgar sesi çıkartan enstrümanlar dikkat çekti. Konser seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

‘SÖYLEMEDİM KİMSEYE AMA ÇOK AĞIR BİR GİRİP GEÇİRİYORUM’
Konsere ilişkin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan, Burhan Öçal; “Böyle tarihi bir filarmoni konser salonunda çalmak ayrı bir keyifti tabi. İlk kez böyle bir şey yapılıyor bu salonda. Seyirciler ilk 10-15 dakika şoke oldular ama ondan sonra gördüğünüz gibi açıldılar. Ve böyle bir Ukraynalı star piyanist ile çalmak daha heyecan verici. Bir şey daha itiraf edeyim söylemedim kimseye ama çok ağır bir girip geçiriyorum. O halde çaldım.” dedi.

Geçirdiği grip nedeniyle sahnede tüm gücünün tükendiğini belirten yetenekli sanatçı Kiev’e yine geleceğini söyledi.

‘HER İKİ ÜLKE KÜLTÜRLERİN KESİŞTİĞİ BİR NOKTADA’
Konser sonrası Cihan’a yaptığı açıklamada Büyükelçi Mehmet Samsar ise; “Ukrayna ile Türkiye arasındaki ortak kültürel özellikleri sergileme açısından aynı zamanda doğu ve batı müziğinden de esintilerle beraber güzel bir kombinasyon olduğunu tahmin ediyorum. Herkesin de çok beğenisini karşıladı. Ukraynalı bir girişimcinin bize teklifi ile başladı, bu konser. Sayın Öçal da bunu kabul edince gerçekten güzel bir oluşum ortaya çıktı. Her iki ülkenin ortak özelliği biliyorsunuz kültürlerin kesiştiği bir noktada bulunuyorlar. Doğu ve batı kültürünün bir kaynaşması bir harmonisi iki ülkede de yer alıyor. Bunları da göstermesi açısında güzel bir örnek olduğunu tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konser akabinde Büyükelçi Samsar kulise geçerek sanatçı Öçal ve Botvinov ile bir süre sohbet etti.

Daha önce; İstanbul, Moskova, Paris, Zürih, Basel ve Montreux Caz Festivali’nde sahne alan proje gelecekte Odesa şehrinde yine Ukraynalı sanatseverlerle buluşacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]