Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İbrahim Tatlıses, kafasından vuruldu. İşte tüm detaylar…

Sanatçı İbrahim Tatlıses, Şişli’de silahlı saldırıya uğradı. Uzun namlulu silahla kafasından vuruldu. İşte tüm detaylar…

13:18 – Saldırı Ş.Urfa’da protesto edildi

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırı memleketi Şanlıurfa’da protesto edildi. Atatürk Bulvarı’ndaki Belediye Binası önünde toplanan bir grup, ellerinde sanatçının posterleri ve ”Tatlıses’e uzanan eller kırılsın”, ”Hepimiz İbo’yuz” yazılı dövizlerle bir süre saldırıyı kınayan sloganlar attı.

12:27 – Vali Mutlu: Tatlıses’e saldıranlar 2 kişi, tek bir silahtan ateş edilmiş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Maslak’ta uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses’in hayati tehlikesinin geçtiğini ve şuanda daha iyi bir tablo içerisinde sağlığının seyrettiğini açıkladı. Vali Mutlu, saldırganların 2 kişi olduğunu ve sıkılan 11 kurşunun aynı silahtan çıktığını aktardı.

Saldırının dün gece 00.30 sularında gerçekleştirildiğini belirten Vali Mutlu, “Değerli sanatçımız İbrahim Tatlıses, bir çekim programını bitirdikten sonra Büyükdere Caddesi üzerinde bir silahlı saldırıya maruz kaldı. Sanatçımıza acil şifalar diliyorum. Sağlığının şuan itibariyle olumlu seyrettiğini biliyoruz. Ümit ediyoruz önümüzdeki saatler itibarıyla daha iyi bir tablo söz konusu olabilecek. Hayati tehlikesinin geçtiğini, şuanda daha iyi bir tablo içerisinde sağlığının seyrettiğini biliyoruz.” diye konuştu.

Tatlıses’in aracına 11 el ateş edildiğini ifade eden Vali Mutlu, “Olayla ilgili olarak Büyükdere Caddesi üzerinde seyrederken arkadan bir aracın 11 el ateş etmek suretiyle silahlı saldırıyı gerçekleştirdiğini biliyoruz. Araç marka olarak biliniyor. İçerisinde iki kişinin net olarak olduğunu biliyoruz. Aracı kullanan ve diğer kişi silahı kullanan. Ama bunun ötesinde diğer detayları ekibimiz yoğun bir şekilde takip ediyor. Her detayı olayın çözümü noktasında en hassas şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz. Kısa süre içerisinde emniyet teşkilatımız bu olayın faillerini adli makamlara teslim edeceklerdir. Bir kez daha sanatçımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Failleri bulmak için emniyetin yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Vali Mutlu, “Kimlik tespiti konusunda çalışıyoruz. Emniyetimizin yoğun bir çalışması var. Bütün bulgular bu noktada değerlendiriliyor. Tek bir araçtan saldırının yapıldığı şuanda net. Kendileri araca bindikten ve aracın hareket etmesinin ardından arkadan gelen bir aracın, solama yapmak üzere arkadan gelen aracın ateş ettiğini biliyoruz. Kullanmış oldukları araca isabet eden 4 mermi var. Araca isabet eden mermilerin iki tanesinden biri İbrahim Tatlıses’e, diğeri de asistanına isabet ediyor. Tek bir silahtan ateş edilmiş. Kullanılan silahın türünün kaleşnikof olduğunu biliyoruz. Uzun namlulu silah derken bunu da belirtelim.” diye konuştu.

KENDİ ÖZEL KORUMALARI VAR, KORUMA TALEBİ YOK

İbrahim Tatlıses’in tehdit aldığına yönelik bir bilginin olmadığını aktaran Vali Mutlu, “Bize bu konuyla tehdit aldığı yönünde intikal etmiş bir bilgi yok. Böyle bir şey paylaşılmış değil. Kendi özel korumaları var. Bizden de herhangi bir koruma talebi yok.” şeklinde konuştu.

12:18 – Derya Tuna: Başbakan hastaneyi 4 defa aradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şişli’de uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses’in tedavi gördüğü hastaneyi arayarak sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı bildirildi. İbrahim Tatlıses’ten İdo adlı oğlu bulunan Derya Tuna, yaptığı açıklamada, ”Başbakan Erdoğan hastaneyi 4 kez aradı, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Başbakan’dan Allah razı olsun, sürekli ilgileniyor,

12:19 – Bakan Yazıcı: Tatlıses’e şifalar diliyorum

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin olarak ”olayın failleri hakkında şu ana kadar bir bilgim yok. Tabii vahim bir olay. Tatlıses’e şifa diliyorum. Teröristleri lanetliyorum” dedi.

11:58 – Zanlıların en az 2 kişi olduğu tahmin ediliyor

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıda otomatik silah kullandığı belirlenen zanlıların en az 2 kişi olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, Tatlıses’in bulunduğu araca Kalaşnikof marka silahtan çıkan 4 mermi isabet etti. Çevredeki binalarda da 4 mermi izi bulunduğu, olay yerinde 11 adet boş kovan ele geçirildiği belirtildi.

11:21 – Başbakan Erdoğan hastaneyi aradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Tatlıses’in tedavisini,n sürdüğü hastaneyi arayarak durumu hakkında bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, ‘Gereken herşey yapılsın’ talimatı verdi.

11:12 – Kalıcı hasar olabilir

Hasaneden yapılan açıklamada, ‘İbrahim Tatlıses’in tedavisi başarılı olursa kalıcı hasar kalma riski var’ denildi. Tatlıses’in yoğun bakımda ve müşahade altında tutulduğunu belirten hastane kaynakları, ‘İbrahim bey hastanemize geldiğinde açık beyin yarası vardı. yaralanma gölgesinde parçalı kırılma vardı ve beyin gözle görülebiliyordu. İlk olarak kanamayı durdurduk ve kafa içi basıncını düşürdük. Beynin konuşma merkezinde bir hasar yok. konuuşma zorluğu çekileceğini zannetmiyorum. ancak güç kaybı olacak Yaralanma, kafatasının sağında olduğu için vücudun sol tarafı ile ilgili bir felç söz konusu olabilir. Ameliyattan sonra geçecek 24 saat bizim için önemli. Bu aşamadan sonra tomografi sonuçlarına bakarak tedavinin seyrini belirleyeceğiz’

11:00 – Tatlıses vurulunca ilk olarak ne dedi?

Sabah gazetesinden Savaş Ay’ın, görgü şahitlerinden aldığı bilgiler şöyle: İbrahim Beyin bilinci açıktı. Kesik kesik ama düzgün şekilde ‘Olur mu yaaa? Olur mu hiç?’ diye art arda tekrarlıyordu. Başının yanından girip çıkmış mermi. İbrahim Bey, tomografide doktorun ‘Elimi sık, ayağını tut’ gibi sorularına tepki vermiş. Arabanın içinde vurmuşlar. Şoförü şans eseri isabet almamış. Zaten İbrahim Bey hissetmiş ve başını hemen yere eğmiş. Eğilmese çok daha fazla kurşun yiyecekmiş.

10:53 – Saldırı bölgesindeki güvenlik kameraları inceleniyor

İbrahim Tatlıses’in silahlı saldırıya uğradığı Nurol Plaza önünde polislerin incelemesi sürüyor. Silahlı saldırıyı görme ihtimali bulunan güvenlik kameralarının kayıtları inceleme alındı. Uzun namlulu silahla yapılan saldırıda kurşunların isabet ettiği plazanın ve iş yerlerinin duvarlarında inceleme yapıldı. Bu arada Tatlıses’in sevenlerinin ve yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. İbrahim Tatlıses’in yoğun bakımda tutulduğu hastaneye gelen yakınları ve sevenleri, hastanenin kafeterya bölümünde kendilerine ayrılan yerde doktorlardan gelebilecek iyi bir haber bekliyor.

09:31 – Ameliyattan çıkan Tatlıses’in hayati tehlikesi sürüyor

Silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan hastane yetkilileri, ameliyatı 4,5 saat süren Tatlıses’in hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Tatlıses’in 24 saat uyutulacağı ve sol vücut tam yarısının felç olduğu belirtildi. Maslak’ta kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğrayan İbrahim Tatlıses, Özel Maslak Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat edildi. Hastaneden resmi açıklama yapılana kadar Tatlıses’in durumuyla ilgili bilgiler Tatlıses’in yakınları ve sanatçı arkadaşları tarafından verildi.

07:34 – Başhekim: Hastaneye geldiği ilk noktadan daha iyi durumda

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi. Çuhadaroğlu ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, hastane girişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Tatlıses’in beyin zarında ve beyninin içinde yaralanmadan dolayı kanama meydana geldiğini belirten Çuhadaroğlu, ilk önce bu kanamayı durdurduklarını, daha sonra da bir bütün halinde operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şişli’de silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırıda, Tatlıses’in yardımcısı olduğu belirtilen İpek Çakıcı’nın da yaralandığı bildirildi.

İddialara göre, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Şişli’de saat 00.00 sıralarında kimliği belirsiz şahısların silahlı saldırısına uğradı. Uzun namlulu silahlarla uzun mesafeden gerçekleştirilen saldırıda Tatlıses ile yanında bulunan ve yardımcısı olduğu belirtilen İpek Çakıcı da yaralandı.

Tatlıses ve Çakıcı, ilk olarak Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradan ambulansla Özel Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Sevk sırasında Tatlıses’in korumaları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı. Acıbadem Hastanesi’nde ameliyata alınan İbrahim Tatlıses ve İpek Çakıcı’nın durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Olay yerini emniyet kordonuyla çeviren polis, detaylı delil araştırması yaptı. Olay yerinde çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi kovanları bulundu. Polis, saldırıyı gerçekleştiren ve siyah bir otomobille kaçan failleri yakalamak için çalışma başlattı.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’in hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak sanatçının, hastaneye ilk geldiği noktadan daha iyi durumda olduğunu bildirdi.

Çuhadaroğlu ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, hastane girişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tatlıses’in beyin zarında ve beyninin içinde yaralanmadan dolayı kanama meydana geldiğini belirten Çuhadaroğlu, ilk önce bu kanamayı durdurduklarını, daha sonra da bir bütün halinde operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kurşunun, Tatlıses’in başına arkadan girip önden çıktığını ve sağ kafa kemiğinde kırık oluşturduğunu kaydeden Çuhadaroğlu, sanatçının vücudunun bir bölümünün felç kalabileceğini belirtti.

Çuhadaroğlu, sanatçının son durumunun değerlendirilmesi için ilerleyen zamanda tomografisinin çekileceğini ifade ederek, şu anda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Sanatçıya kaç kurşun isabet ettiğinin Adli Tıpın incelemesinin ardından ortaya çıkacağını dile getiren Çuhadaroğlu, Tatlıses’in 24 saat süreyle uyutulacağını, durumunun bu şekilde değerlendirileceğini söyledi. Çuhadaroğlu, Tatlıses’in burun bölgesinde de kurşun izleri olduğunu kaydetti.

Tatlıses ile aynı araçta bulunan basın danışmanı Buket Çakıcı’nın da ameliyat edildiğini belirten Çuhadaroğlu, Çakıcı’nın sağlık durumunun Tatlıses’e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi.

Kurşunun, Çakıcı’nın boğazından girdiğini belirten Çuhadaroğlu, yüz kısmında da yaraların olduğunu anlattı.

Tatlıses ve Çakıcı’ya plastik cerrahi müdahale yapıldığını ifade eden Çuhadaroğlu, ikisinin de sağlık durumlarının izlendiğini sözlerine ekledi.

TATLISES’İN OTOMOBİLİ EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in içerisindeyken silahlı saldırıya uğradığı otomobil, detaylı incelenmek üzere emniyet otoparkına götürüldü.

Tatlıses’in silahlı saldırıya uğradığı ve hastaneye kadar götürüldüğü otomobil, olay yerindeki ilk incelemelerin ardından emniyet otoparkına götürüldü. Çekiciyle otoparka alınan otomobilin plakasının ve kurşun isabet eden yerlerinin kapatıldığı görüldü.

TATLISES’E ZİYARETÇİ AKINI

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in başından uzun namlulu silahla ağır yaralandığı haberini alan sanat dünyasından çok sayıda ünlü hastaneye koştu.

Ağır yaralanan Tatlıses, Maslak’taki Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Sanatçının kötü haberi alan yakınları hastaneye akın etti. Eski eşi Derya Tuna, hastane önünde sinir krizleri geçirdi. İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses de hastaneye gelenler arasındaydı. Sanat camiasından da birçok ünlü Tatlıses’i yalnız bırakmadı. Gelenler arasında Mehmet Ali Erbil, Hakan Altun, Hüsnü Şenlendirici ve Ferhat Güzel de bulunuyor.

ZAMAN

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]