Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da boşanma oranı 2010’da düştü

Resmi evlilik oranlarının düştüğü gayri resmi birlikteliğin arttığı Ukrayna’da, geçtiğimiz sene boşanma oranında ciddi düşüş yaşandı.

Ukrayna Adalet Bakanı Aleksandr Lavrinoviç’in yaptığı açıklamada, 2010 yılında Ukrayna’da boşanmaların rekor azalma kaydedildiğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, 2010 yılında toplam 126 bin çift boşandı. 2010 yılı boşanma oranı ise 2009 yılına göre yüzde 14 daha düşük ve 2008’yılına göre neredeyse yüzde 25 daha azaldı.

Bununla beraber 2010 yılında 126 bin çiftin boşandığı, Ukrayna’da 300 bin çift dünya evine girdi.

Boşanma ve evleneme oranları ülkenin batısındaki katolik nüfusun yoğun olduğu bölgelerde görülüyor. Yeni evlenen ve boşanan çift sayısının en fazla olduğu illerin başında Zakarpatya gelirken, bu bölgeyi; Roven, Volın, Lvov, Ternopol ve İvano-Frankovsk izledi.

Ekonomik krizin gölgesinde geçen 2009 yılında, 10 yıl aradan sonra ilk defa ülkede yeni evlenen çift sayısının azaldığı da veriler arasında.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]