Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Boris Grinçenko Üniversitesi’nde Türk Kültür Merkezi açıldı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki 174 yıllık geleneğe sahip Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi bünyesinde Türk Kültür Merkezi açıldı.

Türk Kültür Merkezi’nin açılışını Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ile Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi Rektör Viktor Ognevyuk birlikte yaptı.

3 hafta önce 13 öğrencisiyle Türkçe öğretimine başlayan merkezde kısa bir sürede hazırlanan öğrenciler seslendirdikleri Türkçe ve Ukraynaca şarkı ve şiirlerle programa renk kattı.

Türk kültür merkezlerinin sayılarının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Meriç, “Türkiye’de de muadil üniversitelerin Ukrayna Dili ve Kültürü bölümünün açılması için gerekli destekleri veriyoruz. Çok yakında Ankara’da Gazi Üniversitesi bünyesinde bu tür bir yapının faaliyete geçmesini bekliyoruz.” dedi.

Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi, T.C. Kiev Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Uluslararası Meridyen Okulu’nun destekleriyle açıldığı bildirildi.

Bugün yapılan, Türk Kültür Merkezi’nin açılış merasimine; Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız, Meridyen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Kes, Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği’ni temsilen Selami Güner, Türkologlar, akademisyenler, öğretim üyeleri, işadamları ve öğrencilerin katıldı.

Öte yandan Türk Kültür Merkezi, Mayıs ayına kadar mevcut 13 öğrencisinden 10’unu dokuzuncu Ukrayna Türkçe Olimpiyatlarına yarışmacı olarak hazırlayacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]