Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Libya’daki gelişmelerle ilgili tüm detaylar (Sürekli yenilenen manşet)

Libya’da yaşanan halk ayaklanması ile ilgili gelişmeleri dakika dakika buradan takip edebilirsiniz..

11:44 – Zuara Kaddafi karşıtlarının eline geçti

Libya’nın başkenti Trablus’a 120 kilometre uzaklıktaki Zuara şehrinin de Libya lideri Muammer Kaddafi karşıtı milis güçlerin eline geçtiği bildirildi. Libya’da çalışan ve sınırı geçerek Tunus’a gelen Mısırlı işçiler, Zuara şehrinin de düştüğünü ifade etti.

11:19 – Ordu, Zaviye’ye bir camiye ateş açtı

Başkent Trablus’un batısındaki Zaviye kentinden bir görgü tanığı, içinde ve etrafında hükümet karşıtı göstericilerin kamp kurduğu camiye açılan ateşte caminin minarelerinden birinin havaya uçtuğunu ve çok sayıda göstericinin ciddi şekilde yaralandığını belirtti.

11:09 – Zirve sona erdi

Başbakanlık Konutu’nda yapılan Libya zirvesi sona erdi.

11:07 – Kaddafi yanlıları Türklere çok kızgın

Libya’da bulunan Yunan vatandaşı Yorgos Busulas, bu sabah Mega televizyonuna canlı bağlanarak, Kaddafi yanlısı güvenlik güçlerinin ‘Türklere çok kızgın’ olduklarını anlattı. Toplam 18 Yunan çalışanın Trablus’a ulaştıkları bilgisini veren Busulas, kontrol noktalarından Yunan oldukları için geçebildiklerini ifade etti. Busulas, Türklere kızgınlığın sebebini bilmediğini belirtti.

10:47 – New York Times: Tahliyede en başarılı ülke Türkiye

New York Times, Libya’da yabancıların tahliyesi konusunda “en başarılı” çalışmaları Türkiye’nin yaptığını belirtirken, bazı ülkelerin yardım için Türkiye’ye başvurduğunu da dikkat çekti. Buna karşın gazete, “Türkiye, Çarşamba günü itibariyle binlerce vatandaşı tahliye etse de 25 bin civarında hala zor durumda” diye yazdı.

10:36 – Libya’dan Mısır’a ulaşan Türkler İskenderiye’ye hareket etti

Libya’dan karayoluyla Mısır’ın Sellum sınır kapısına ulaşan 309 Türkün kapıdan geçiş işlemleri tamamlandı. Libya’dan tahliye edilen Türkler, Türk Büyükelçiliği yetkilileri refakatinde 5 otobüs ile İskenderiye’ye doğru yola çıktılar.

10:20 – İngiliz gazetelerinden Türkiye’ye övgü

İngiliz basını, Libya’daki İngiliz vatandaşlarının tahliyesi konusunda İngiliz hükümetine sert eleştirilerde bulunurken, Türkiye’nin bu yöndeki çalışmalarına dikkat çekildi. The Times, İngiliz uçuşları için “fiyasko”, Telegraph “mahcup edici” derken, The Guardian “utanç verici” görüşüne yer verdi. The Times gazetesi, “En çarpıcı girişim Türkiye’den geldi” diye yazdı.

10:17 – Libya toplantısı başladı

Libya’daki gelişmeler konusundaki değerlendirme toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Başbakanlık Resmi Konut’taki toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili bürokratlar katılıyor.

10:16 – Türkiye, Libya’dan 59 yabancıyı da tahliye etti

Dışişleri Bakanlığı, Orhangazi ve Osmangazi feribotuyla Libya’dan tahliye edilen 3 bin 28 kişinin 59’unun yabancı uyruklu olduğunu bildirdi. Yapılan duyuru, 12 ülkeden tahliye edilen yabancı yolcuların yarısından fazlasını Suriye’nin oluşturduğuna dikkat çekildi.

09:58 – Libya toplantısına Koşaner de katılıyor

Libya’daki gelişmelerle ilgili Başbakanlık Konutu’nda yapılan toplantıya Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner de katılıyor.

09:55 – İki ayrı firmada çalışan toplam 343 işçi İstanbul’a getirildi

Libya’da iki ayrı firmada çalışan toplam 343 Türk işçi İstanbul’a getirildi. İşçiler, alkışlarla karşılanırken, bazı ailelerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

09:52 – Hükümet, göstericilerden silahlarını teslim etmelerini istedi

Libya hükümeti, göstericilerden silahlarını teslim etmelerini istedi.

Libya Halk Güvenlik Komitesi tarafından bugün canlı olarak televizyondan okunan bildiride ayrıca protesto göstericilerinin liderleri hakkında bilgi verenlere ödül verileceği duyuruldu.

07:08 – Ukrayna da tahliye feribotu yolluyor

Ukrayna, şiddet olaylarının tırmandığı Libya’ya tahliye feribotu gönderiyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişenko, kendi vatandaşlarının tahliyesi sırasında diğer ülkelerin vatandaşlarına da yardımcı olabileceklerini söyledi.

06:40 – Polis müdahale etti: Çok sayıda ölü var

Libya’nın üçüncü büyük kenti Musratha’da Muammer Kaddafi’ye sadık kalmış güvenlik güçlerinin Kaddafi karşıtı göstericilere karşı aşırı sert bir müdahalede bulunduğu ve bu müdahalenin çok sayıda can kaybına yol açtığı bildirildi.

06:09 – 168 Türk uçakla İstanbul’a getirildi

Libya’daki iç karışıklık sebebiyle Türk vatandaşlarının yurda dönüşü devam ediyor. Doğuş Holding de bu ülkedeki 168 işçisini aileleriyle birlikte özel uçakla İstanbul’a getirdi. İşçiler, demeçleriyle Libya’daki Türk vatandaşlarını zor durumda bırakan bazı siyasilere tepki gösterdi. Libya’da faaliyet gösteren Doğuş İnşaat, 540 işçisinin tahliyesine başladı. Sirte şehrindeki işçilerin tahliyesi için Doğuş Holding özel uçak gönderdi. Buradaki askeri havaalanına inen uçak, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 168 Türk vatandaşını İstanbul’a getirdi. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na saat 02.40’ta inen uçaktaki yolcuları Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk karşıladı.

03:44 – İki hasta hastaneye yatırıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İDO’ya ait ‘Orhangazi 1’ isimli feribotla gelen iki hastayı Marmaris Hastanesi’ne yatırdıklarını söyledi.

03:04 – Osmangazi-1 Feribotu da Marmaris Limanı’na yanaştı

Libya’da mahsur kalan Türkleri taşıyan Orhangazi-1 Feribotu’ndan sonra Osmangazi-1 Feribotu da Marmaris Limanı’na yanaştı.

İlk feribotun biraz ilerisine saat 02:50 sularında demirleyen Osmangazi Feribotu’ndan da 1500 yolcunun tahliye edilme işlemleri başlamak üzere.

02:24 – Bakan Yıldırım: Orhangazi 1’de bin 525 yolcu var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bingazi’den gelen ‘Orhangazi 1’ isimli feribotta 1525 yolcunun bulunduğunu söyledi.

01:41 – İlk cümlesi “Oh be oh” oldu

Libya’nın Bingazi limanından 1516 kişiyi Marmaris Gümrük Limanı’na getiren İDO’ya ait ve ‘Orhangazi1’ isimli feribotta bulunan yolcular, Türk topraklarına ayak bastı.

Feribottan inen bir yolcu, ellerini yukarı doğru kaldırarak, “Oh be oh” diye bağırdı. Başka bir yolcunun elinde bulunan ‘Sirte’de kardeşimiz var’ yazılı döviz dikkat çekti.

CİHAN

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]