Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Trabzon, 2. İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne hazırlanıyor

Trabzon, 27–30 Nisan 2011 tarihlerinde İpekyolu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) hinterlandında yer alan 24 ülkeden işadamlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği ve Ticaret Sanayi Odası organizasyonuyla ilki 2008 yılında yapılan Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin ikincisi 27–30 Nisan 2011 tarihlerinde Trabzon’da gerçekleştirilecek.     

Zirveye yurt içinden ve aralarından Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Çin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Moldova ve Romanya’nın da bulunduğu ülkelerden üst düzey devlet temsilcileri, basın mensupları ve işadamlarından oluşan 250 civarında yabancı katılım bekleniyor.

Davetli ülkelerin devlet erkânının katılım göstereceği zirvede açılış konuşmalarında, işbirliği sürecinin geliştirilmesi kapsamındaki çalışmalar gündeme gelecek. İşadamları da karşılıklı iş görüşmelerinde bulunacak.

Zirve ile eş zamanlı olarak Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Fuarı da düzenlenecek. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, hazırlıkları devam eden zirvenin, bölgen ile Trabzon’un idari ve ekonomik gelişmelerine katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Kızılcık, temel hedeflerinin Trabzon’un kalkınmasında ticaretin önemli bir görev üstlenmesi olduğunu ifade ederek, “Zirvenin gerçekleşmesinde Dış Ticaret Müsteşarlığımız başta olmak üzere Odalar ve Borsalar Birliğimizin katkısı var. Şehir olarak bu zirveyi en iyi şekilde gerçekleştirmek için istişare toplantıları düzenliyoruz.” dedi.

Zirvenin daha etkin olması için kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduğunu kaydeden Kızılcık, “Zirvenin, ülkemize, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne ve Trabzonumuza ekonomik anlamda girdi ve ticaret imkânları sağlayacağını düşünüyorum. Bu toplantıya yurt içi ve yurt dışından katılanlar olacaktır. Geçtiğimiz yıl gerekleştirilen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) toplantısının özellikle işadamları ayağı önemliydi. KEİPA toplantıları uzun yıllardır yapılmakla beraber bunun işadamları ayağı eksikti. Oda düzeltilmiş oldu. İlimizde ikincisi yapılacak olan Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin de bölgemiz adına kalıcı faydaları olacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]