Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’yı geçen yıl 21 milyon yabancı ziyaret etti

Ukrayna Devlet İstatistik Komitesi, geçen yıl 21milyon 203 bin 327 yabancının ülkeyi ziyaret ettiğini bildirildi. Genellikle özel seyahat ve turizm amaçlı gelen yabancıların; 19 milyonu özel amaçlı, 1 milyon 80 bin kişi turizm amaçlı, 695 bin kişi iş gezisi ve 206 bin kişi ise kültürel, spor ve çeşitli etkinlikler nedeniyle Ukrayna’ya geldi.

Devlet İstatistik Komitesi verilerine göre Ukrayna’ya 67 bin kişi eğitim amaçlı, 48 bin kişi daimi ikamet için ve 14 bin 800 kişi ise çalışmak amacıyla geldi. Ukrayna’ya en çok turist komşularından geliyor. Ülkeye gelen yabancılar arasında; 354 bin kişi ile Rusya birinci, 144 bin kişi ile Polonya ikinci ve 131 bin kişi ile Belarus ise üçüncü sırada.

Ukrayna’ya eğitim için Rusya’dan 18 bin kişi, Irak’tan 6 bin 400 kişi, Türkmenistan ve Polonya’dan ise 5’er bin kişi geldi. Bununla birlikte ülkede bine yakın Türk öğrencinin eğitim gördüğü tahmin ediliyor. Ukrayna’ya daimi ikamet için gelenler listesinde ise Türkiye ilk üçe girdi. Ukrayna’ya kalıcı olarak gelenlerin başında 14 bin 600 kişi ile Rusya, ikinci sırada 4 bin 600 kişi ile Moldova ve üçüncü sırada ise 2 bin 200 kişi ile Türkiye geldi.

Öte yandan Kırım Tatil ve Turizm Bakanı Aleksandr Liev geçtiğimiz 2010 yılında Kırım’ı ziyaret eden turist sayısının son 10 yılın en üst seviyesinde olduğunu söylemişti. Kırım’a giden yerli turist sayısının tercihlerini Türkiye gibi ülkelerden yana kullanması nedeniyle azalırken, yurtdışından gelen turist sayısı artıyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]