Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’ya yabancı yatırımcı 2010’da 6 milyar dolar getirdi

Dünyadaki mali krizden etkilenen ülkelerin başında gelen ve iflasın eşiğinden dönen Ukrayna’ya 2010 yılında yabancılar 6 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Ukrayna Devlet İstatistik Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 2010 yılında Ukrayna ekonomisine yabancı yatırımının 5 milyar 986 milyon dolar olduğu bildirildi.

Devlet İstatistik Komitesi verilerine göre Ukrayna’ya gelen yabancı yatırımın yaklaşık yüzde 77’si Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden . AB’den gelen yabancı yatırımcı bir yılda ülkeye 4 milyar 605 milyon 800 bin dolarlık yatırım yaptı. Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen yatırım 849 milyon 200 bin dolar, diğer ülkelerden gelen yatırımın toplamı ise 531 milyon dolar civarında gerçekleşti.

Yabancı yatırımların yüzde 95’i sıcak para girişi şeklinde oldu. Komisyonlar, kur kaybı ve benzer giderler düştüğünde bir yılda yabancı yatırımların ülkeye net getirisi ise 4 milyar 655 milyon dolar olduğu bildirildi.

Devlet İstatistik Komitesi verilerine göre sadece Kıbrıs Rum Kesimi’nden Ukrayna’ya yapılan yatırım 909 milyon doların üzerinde. Ukrayna’nın ekonomik ilişkilerinde ilk sırada olan Rusya Federasyonu’ndan ise yapılan yatırımın miktarı 837 milyon doları buldu. 125 ülkeden yatırımcının geldiği Ukrayna’da en çok yatırım yapan ülkeler arasında Kıbrıs, Rusya, Hollanda, Fransa, Almanya ve İsveç ilk sıralarda yer aldı.

Ukrayna’dan ise dünyanın 46 ülkesine yatırım yapıldı. Ukrayna’dan çıkan paranın yüzde 92’si Kıbrıs’a gitti.

2010 yılında Ukrayna’da diğer ülkelerin ekonomisine geçen paranın miktarı ise 679 milyon 500 bin dolar oldu.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]