Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk şirketlerinin birleşerek yaptığı Borispol havalimanı bir yıla bitiyor

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’de Ukrayna’nın başkenti Kiev’i dünyaya bağlayacak olan Doğuş, Alarko ve YDA ortaklığı tarafından yapılan Uluslararası Borispol Havaalanı D Terminali bir yıla kadar bitecek.

Doğuş Grubu Ukrayna Genel Müdürü Burak Talu devam eden Borispol Havaalanı inşaatı hakkında Ukrayna basınına bilgi verdi.

Burak Talu yaptığı açıklamada hâlihazırda projenin yüzde 35’inin tamamlandığını, 2011 yılının son çeyreğinde inşaatın sona erdirilmesini ve 2012 başında D Terminali’nin hizmete sokulmasının hedeflendiklerini belirtti.

Projenin zamanında tamamlanacağı garantisini veren Burak Talu, devam eden projenin detaylarını basın mensuplarına anlattı.

DOĞUŞ-ALARKO-YDA ortak girişimi olan DAY JV tarafından yapılan ve toplam maliyeti 450 milyon doları bulan proje çerçevesinde; yaklaşık 100 bin metre kare terminal binası, 200 bin metre kare apron kaplaması, 11 yolcu biniş köprüsü, viyadük, çevre yolları ve uçak yakıt ikmali için yakıt ikmal sistemi yapılıyor.

Kiev yakınlarındaki Borispol Havaalanı D Terminali inşaatı, Euro 2012 kapsamındaki en önemli projelerden biri olarak sürekli basının gündeminde. Son olarak Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Başbakan Erdoğan’ın ziyareti sırasında, Borispol Havaalanı D Terminali inşaatı ile ilgili yaşanan bürokratik engellerin kaldırılması talimatı vermişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]