Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihleri belli oldu

Ukrayna Parlamentosu bugün yapılan oturumda genel seçimler ve cumhurbaşkanının görev süresini karara bağlandı. Parlamento’da yapılan anayasa değişikliği ile sıradaki genel ve cumhurbaşkanı seçimlerinin tarihleri onaylandı. 19 Kasım 2010 tarihinde parlamentoda son hali verilen yasa tasarısı ile yerel yönetimler, parlamento ve cumhurbaşkanının görev süreleri 5 yıl olarak belirlendi. Parlamentodan geçen yasa tasarısı ile birlikte 2012 yılının Ekim ayında genel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ise 2015 yılının Mart ayında yapılacak.

Seçim tarihlerine ilişkin yasa ile birlikte erken yerel seçim olması durumunda da yeni seçilen yerel yöneticinin görev süresi, daha önce belirlenen yerel seçim tarihlerine kadar yani 2012 Ekim’e kadar olacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]