Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gaziantep yalnız Türkiye’nin değil dünyanın ilgisini çekiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, son dönemde önemli gelişme gösteren Gaziantep’in sadece Türkiye’nin ilgisini çekmediğini, dünya ülkelerinin de ilgi odağı olduğunu söyledi.

Güzelbey, Gaziantep ile ilgili aylık bilgilendirme toplantısında konuştu. Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından verilen Liyakat Nişanı’nı izleyicilerle paylaşan Güzelbey, bu ödülü ‘Gaziantep adına aldığını’ söyledi. Başkan Güzelbey şu açıklamayı yaptı:

“Şehrimizde her kesim ile olan diyaloğumuzun yanında yaklaşık üç milyon insanımızın yaşadığı Almanya’daki Türklere olan sahiplenmemiz, onların yanında olmamız Alman yetkililerin dikkatini çekmiş. Bu ödülü yalınızca bir olayla sınırlandırmamak gerekiyor. Bu ödül birkaç durumdan dolayı verildi. Almanya’daki kardeş şehrimiz Duisburg ve bir diğer dostluk kurduğumuz Ludwingshafen şehrindeki ilişkilerimizin çok büyük bir önemi var. Bu şehirlerde yaşayan Türklerin daima sorunları ile ilgilenerek onlara destek olduk. Ben bu ödülü alırken Almanya’da yaşayan Türkleri düşündüm. Yıllar önce memleketlerinden koparak işçi olarak gittikleri gurbette şimdi işveren konumundalar. Türkiye’nin AB sürecindeki bu yolculuğunda Almanya Cumhuriyeti tarafından Ak Partili bir belediye başkanına verilmesini de çok olumlu buluyorum.”

İKİLİ İLİŞKİLERİMİZ TÜM DÜNYA ÜLKELERİ İLE DEVAM EDİYOR

İkinci dönemde kardeş şehir ilişkilerinde öncelik komşu ülkeler Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri ile yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Güzelbey, “İkili ilişkilerimiz yalınızca Avrupa ülkeleri ile sınırlı değil. Müslüman ülkeleri, Orta Asya, Orta Doğu ülkeleri gibi yerlerde önemli ağırlığımız var. Yeni bir kardeş şehir olan Ukrayna’nın şehri ile niyet anlaşması yaptık. Ukrayna’nın önemli kültür şehirlerinden bir yer Harkiv Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre sahip çıkmaya başlayınca kültürü zengin olan şehirler bizleri bulmaya başladı. Daha önceki yıllarla mukayese ettiğimizde şehrimizdeki kültüre verilen önem konusunda çok fark var. Şehirler geçmişine sahip çıkarak ileriye bakabilirler, gelişirler ve büyürler. Bizde bu tarihe sahip çıkıyoruz. Son yıllarda tarihe ve kültüre verdiğimiz önem sayesinde yalınızca Türkiye’nin değil dünya şehirlerinin ilgisini çekiyor. Mesela The Economist ve Washington Post gibi dünyanın prestijli dergileri Gaziantep’in kültüründen ve ekonomisinden söz ediyor. Tabi bunlar çalışmakla ve çabayla oluyor. Oturarak hiçbir şey yapamazsınız.” diye konuştu.

Güzelbey, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Josh Fernandes’i Gaziantep’te ağırlayarak ülkeler arasındaki müşterek yatırımı ele aldıklarına da işaret etti. Kavga ve siyasi nutuklarla artık bir yere varılmadığını belirten Güzelbey, şehir için bir şeyler yapılması gerektiğini, kendilerinin de bunu yaptıklarını sözlerine ekledi.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]