Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Usame Bin Ladin öldürüldü

New York’taki ‘İkiz kuleler’e yapılan saldırıyı planladığı gerekçesi ile ABD’nin uzun süredir peşinde olduğu El Kaide lideri Usame Bin Ladin öldürüldü. Olayı doğrulayan ABD Başkanı Barack Obama, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adalet yerini buldu” dedi.

İşte El Kaide’ye atfedilen saldırılar

Taliban, Bin Ladin’in öldürüldüğünü reddetti

ABD, Bin Ladin’e DNA testi uyguluyor

Cumhurbaşkanı Gül: Bu şekilde ele geçirilmesi ibret vesilesi

Operasyonda Bin Ladin ile birlikte 5 kişi öldürüldü

Pakistan Tv’leri Bin Ladin’in cesedini gösteriyor

Bin Ladin helikopter baskınıyla öldürüldü

Beyaz Saray’ın önü bayram alanına döndü

ABD, Bin Ladin’in oğlunun da öldürüldüğünü düşünüyor


Operasyon için kendisinin direkt olarak emir verdiğini ifade eden Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “küçük bir özel ekibin” Ladin’i ölü ele geçirdiğini belirtti. Bugünün yalnızca Amerikalılar için değil, tüm insanlık için önemli bir tarih olduğunu söyleyen Obama, İslam ile savaşları olmadığını, Ladin ve El Kaide’nin Müslümanları da öldürdüğünü kaydetti.

11 Eylül saldırılarının Amerikalılar için ne kadar canlı ve de acı bir hatıra olduğunu anımsatan ABD Başkanı, ”Binlerce masum kadın, çocuk ve insanın ölümünden teröristler mesuldür. 11 Eylül 2001 saldırısı 3 bin Amerikan vatandaşının yaşamına mal oldu. Ancak bu trajedi Amerikalıları birbirine daha da sıkı bağladı. Bu olay, El Kaide ve onun başındaki Ladin tarafından düzenlendiğini biliyorduk” diye konuştu.

El Kaide’ye karşı savaştıklarını, bunu Amerikan halkının ve müttefiklerinin güvenliği için yaptıklarını belirten Obama, geçen 10 yıl süresinde terör ile mücadele eden herkese teşekkür etti. Obama, Ladin’i ele geçirmek için mücadeleler verdiklerine değinerek, ”Göreve geldiğimde CIA Direkötrü Leon Panetta’ya El Kaide’nin üst yönetimi ve Ladin’i ölü ya da diri ele geçirin diye talimat verdim. Uzun süre uğraşlardan sonra Ladin’in Pakistan’ın iç bölgelerinde saklandığını öğrendik. Nihayet geçen hafta elde ettiğimiz bilgilerle harekete geçebileceğimizi hesapladık Bugün benim direktifimle Amerika, El Kaide’ye karşı küçük özel bir kuvvetle Pakistan’ın sınır bölgesinde operasyona başladı. Özel kuvvetler ateş etti ve Ladin’i vurarak cesedini ele geçirdi” şeklinde konuştu.

“İSLAM İLE BİR SAVAŞTA DEĞİLİZ”

Son 20 yıldır Ladin’in hem El Kaide’nin lideri hem de sembolü olduğuna işaret eden Obama, Amerikalılara ve müttefiklerine karşı terör saldırıları düzenlediğine işaret etti. Obama, savaşlarının terör ile olduğunu yineleyerek şöyle konuştu: ”Daha önce de, şimdi de Amerika İslam’a karşı bir savaş içinde değildir. Ben bu konuda açık konuştum. Başkan Bush’ da 11 Eylül saldırılarından sonra ifade etti; mücadelemizin İslam’a karşı olmadığını. Usame Bin Ladin Müslümanların lideri değildi. O Müslümanların da katiliydi. Birçok İslam ülkelerinde El Kaide Müslümanları öldürmüştür Amerika’da da dahil.”

Obama, Pakistan’ın Ladin’in yerini öğrenmelerinde yardımcı olduğunu ifade ederek, El Kaide’nin Pakistan halkına karşı da terör eyleminde bulunduğunu söyledi. Pakistan Cumhurbaşkanı ile konuştuğunu ve onun da kendisi gibi bugünün çok önemli ve de anlamlı olduğu konusunda hemfikir olduğunu aktaran Obama, kendilerinden El Kaide ile mücadelelerinde desteklerini sürdürmelerini istedi.

Bu savaşı Amerika’nın tercih etmediğini belirten Obama, ”Savaşın ne bedeller ile yapıldığını biz biliyoruz” diye konuştu. Değerlerinden ödün vermeden terör ile mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Obama, ”Bugün El Kaide’nin terörü sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına seslenmek istiyorum. Adalet yerini bulmuştur” dedi.

SEZAİ KALAYCI NEW YORK (CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]