Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da ortalama gelir 280 dolar

Dünyadaki mali krizin etkilerinden kurtulmaya çalışan Ukrayna’da, Şubat ayında ortalama gelir 5 dolar yükselerek 280 dolar oldu.

Ukrayna Devlet İstatistik Komitesi tarafından yapılan açıklamada, 2011 Şubat ayında ülke genelinde ortalama maaş seviyesi yaklaşık 5 dolar kadar yükselerek 280 dolara çıktığı bildirildi.

Bununla beraber ülke genelinde Şubat ayı sonu itibariyle ortalama gelir seviyesinin en yüksek olduğu şehir ise 444 dolar aylık ile başkent Kiev oldu.

Ülkenin diğer bölgelerinde ise ortalama gelir seviyeleri şu şekilde; sanayi şehri Donetsk’te ortalama aylık gelir 340 dolar, Dnepropetrovsk Bölgesinde 309 dolar, Odesa’da ise 270 dolar seviyesinde. Gelir seviyesinin en düşük olduğu bölge ise 209 dolarlık ortalama gelir seviyesi ile Ternopil bölgesi.

Öte yandan Ukrayna’da asgari ücretler ise yaklaşık 115 dolar kadar.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]