Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azeri petrolünün Ukrayna’dan transit geçişi başladı

Azeri petrolleri Ukrayna toprakları üzerinden, Belarus’taki rafinerilere akmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna ile denize kıyısı olmayan kuzey komşusu Belarus arasında yapılan transit petrol geçiş konusunda imzalanan anlaşması hayata geçti.

Söz konusu hattan Belarus’a yılda 5 milyon ton ham Azeri petrolü verilmesi bekleniyor. Davos’ta temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile petrol taşımacılığın konusunda uzlaşmıştı.

Liderler baş başa görüşmenin ardından Ukrayna toprakları üzerinden transit petrol taşımacılığı işbirliğini geliştirilmesi ve iki ülke arasında sıvılaştırılmış doğal gaz alımı konusunda işbirliği muhtırası imzalamıştı.

Öte yandan Ukrayna pazarında perakende sektöründe faaliyetlerine başlayan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR benzin istasyonlarının sayısını hızla arttırıyor. SOCAR ülke genelinde hızlı bir yapılanmayla 5 yılda yeni 500 istasyon açmayı hedefliyor.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]