Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Mısır da karıştı dakika dakika tüm gelişmeler

Mısır’ın başkenti Kahire’de göstericiler, uygarlık tarihi açısından oldukça önemli eserlerin bulunduğu, eski Mısır’a ait mumyaların ve değerli eserlerin de yer aldığı müzeleri yağmacılardan koruyor.
Göstericiler Kahire’deki 4 müzenin etrafında, yağmacılara karşı insan zinciri oluşturdu. Ordu birlikleri hükümet binalarını kontrol altına almaya çalışırken, müzelerin güvenliğini planlarına dahil etmedi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre eski Mısır uygarlığına ait eserlerin bulunduğu Kahire Müzesi, Kahire İslam Eserleri Müzesi ve diğer iki müze, sivillerce korunuyor.

Öte yandan Selahattin Eyyubi adlı Türk okuluyla Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki görevlilerin güvenli yerlerde olduğu bildirildi.

Saat: 21:26:00 Mısır’da tanklar sokaklara indi
Mısır’ın başkenti Kahire’de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından tanklar sokaklara indi. Devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde tankların göstericilerin arasında ilerlediği görülüyor. Devlet televizyonu ayrıca ateşe verilen binalardan yansıyan görüntüleri de ekrana taşıdı. Mısır’da bugün meydana gelen şiddet olaylarında en az 5 kişi öldü, yaklaşık 900 kişi de yaralandı. Kahire, İskenderiye ve Süveyş’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sabah 7’ye kadar devam edecek.

(CİHAN)

Saat: 21:01:00 Mısır’daki gösterilerde en az 5 kişi öldü
Mısır’da bugün meydana gelen şiddet olaylarında en az 5 kişinin öldüğü ve yaklaşık 900 kişinin yaralandığı belirtildi.(CİHAN)

Saat: 20:59:00 Ordu televizyon binayı koruyor
Mısır’da göstericilerin, başkent Kahire’de bulunan devlet televizyonu merkez binasını kuşattığı bildirildi. Göstericiler binayı ele geçirmeye çalışırken, akşama doğru sokaklara çıkan ordunun ise binanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.(CİHAN)

Saat: 20:20:00 Mısır’da göstericiler devlet televizyonunu ve dışişleri bakanlığını ele geçirdi

Saat: 20:44:00 Mısır Havayolları uçuşlara ara verdi
Mısır havayolları EgyptAir, başkent Kahire’den yapılan uçuşları, 12 saatliğine durdurduğunu açıkladı.

Firma açıklamasında, yurtdışından gelen uçaklarının iniş yapacağını ancak kalkışların yarın sabah 09.00’da başlayacağını kaydetti.

Bu ertelemenin, gece sokağa çıkma yasağıyla bağlantılı olabileceği bildirildi.

Öte yandan, Kahire havaalanı yetkilileri, bir dizi yabancı uçak firmasının Kahire’ye uçuşlarını durdurduğunu belirtti. Mısır’daki olaylardan kaçmak isteyen ve aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda yabancı Kahire havaalanında tahliye edilmeyi bekliyor.

Kahire havaalanındaki Türk Hava Yolları (THY) yetkililerinden alınan bilgiye göre, aralarında olaylar nedeniyle bu ülkede mahsur kalan turist grubunun da bulunduğu Türkler, bu akşam yapılacak tarifeli THY seferiyle Türkiye’ye gönderilecek.

THY yetkilileri, havaalanında bekleyen diğer Türklerin yarın yapılacak seferlerle Türkiye’ye gönderileceğini belirttiler.

Kuveyt havayolları da Kahire’ye yapacağı uçak seferlerini bir süreliğine durdurduğunu açıkladı.

Bu arada, Kahire’nin üstünde çok sayıda polis ve askeri helikopterin uçması dikkati çekiyor.

Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, göstericiler Dışişleri Bakanlığı binasının yanı sıra Adalet Bakanlığı ve devlet televizyonunun bulunduğu Enformasyon Bakanlığına da girmeye çalışıyorlar, ancak polisin göstericileri engellemekte başarılı olduğu haber veriliyor.

Göstericilerin başkentin Zeyneb mahallesinde büyük bir polis merkezini ateşe verdiği kaydediliyor.

Kahire’de meclis binasının bulunduğu bölgede patlama ve silah sesleri duyuluyor.

Saat: 20:41:00 Mısır’daki olaylarda 870 kişi yaralandı
Mısır’da bugün hükümet aleyhine yaşanan, önce polisin akşama doğru da ordunun müdahale ettiği olaylarda 870 kişinin yaralandığı bildirildi. Sağlık kaynakları yaralı sayısını 870 olarak açıkladı; ancak ölü sayısı vermedi. Bağımsız kaynaklar ise ölü sayısını 3 olarak açıklamıştı.

(CİHAN)

Saat: 20:20:00 Mısır’da göstericiler devlet televizyonunu ve dışişleri bakanlığını ele geçirdi
Mısır’da göstericilerin devlet televizyonu ve dışişleri bakanlığını ele geçirdiği bildirildi. Mısır’da ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasına rağmen, protestocular eylemlerini sürdürüyor.(CİHAN)

Saat: 19:55:00 ABD, Mısır’da internete açma çağrısı yaptı
ABD Başkanı Barack Obama, Mısır’daki gelişmeleri değerlendirmek üzere ulusal güvenlikle ilgili danışmanlarını topladı.

Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon’ın da katıldığı toplantı, 40 akika sürdü.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs de Mısır hükümetine, protestocuların ifade hakkına saygı gösterilmesi ve kapatılan internet erişiminin yeniden açılması çağrısı yaptı.

Saat: 18:28:45 Mübarek’in parti binası yakılıp, yağmalandı
Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’e karşı protestoların yapıldığı Mısır’ın başkenti Kahire’de iktidar partisinin genel merkezi yakılılıp, ardından yağmalandı. Başkent Kahire yakınlarında ise silahlı çatışma sesleri geliyor. Reuters ajansı, görgü tanıklarının ifadesine göre askerlerin, tankların üzerine çıkmaya çalışan halka ateş açtığını bildirdi.

El Cezire televizyonu, yanan binanın görüntülerini ekranlara getirirken, devlet televizyonu binanın ateşe verildiğini doğruladı.

Bu arada askeri araçların başkentin merkezine girdiği belirtildi.

Hüsnü Mübarek’in protestoların başladığı salı gününden bu yana ilk kez bir açıklama yapması bekleniyor.

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in lideri olduğu Ulusal Demokrat Parti’nin (NDP) başkent Kahire’de bulunan merkez binasının ateşe verildiği bildirildi. Devlet televizyonu binada yangın çıktığını duyurdu. Ayrıca Mısır’ın Süveyş kentinde de tankların sokaklara çıktığı bildiriliyor. Aynı şekilde NDP’nin diğer kentlerde bulunan ofislerinin de saldırıya uğradığı kaydedildi.

MISIR’DAKİ OLAYLARDAN ABD KAYGILI

Mısır’da güvenliğin bozulmasından derin kaygı duyduğunu açıklayan ABD, Mısır yönetimine reform çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Mısır hükümetinin temel insan haklarına uyması gerektiğini belirtirken, şiddetten kaçınılmasını ve iletişim kanallarının açık tutulmasını istedi.

Sözcü Crowley, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Mısır’ın uzun vadeli istikbali için reformlar hayati derecede önemlidir” dedi.

CİHAN – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]