Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya yanlıları, Slavyansk şehrinde emniyet ve istihbarat binasını bastı

Ukrayna’nın doğusundaki; Donetsk, Harkiv ve Lugansk bölgelerinde, Rusya yanlılarının eylemleri devam ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Slavyansk şehrinde emniyet binası ve Milli Güvenlik Servisi (SBU) binalarının basıldığı, binadaki silahların eylemcilere dağıtıldığını bildirdi.Eylemcilerin bir minibüsle pencerelerdeki demir parmaklıkları kopardığı daha sonra ise içeri girerek binaya Rusya bayrağı diktikleri ifade edildi.

Donetsk Emniyet’inden yapılan açıklamada söz konusu silahlı grubun, Slavyansk karakolundaki 20 otomatik silah ve 400 tabancayı mühimmatı ile birlikte ele geçirdiği belirtildi. Eylemciler tarafından alınan silahların mitinge katılan kişilere verilmek üzere götürüldüğü düşünülüyor.

Slavyansk Belediye Başkanı Nelya Ştepa karakolu basan silahlı kişiler ile görüştü.

Endişelendirecek bir şey olmadığını dile getiren Stepa, silahlı milislerin halkın tarafında olduklarını maksatlarının Kiev merkez yönetimine itaatsizliklerini göstermek istediklerini belirtti.

Öte yandan emniyet binasının çevresinde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri silahlı milisleri için halktan destek istedi.
Milislerin özellikle Rusya bağlantılı medya organlarına müsamahalı davrandığı ve görüntü almalarına izin verdiği görüldü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]